Bosch, amendă de 90 milioane de euro pentru fals în rezultatele testelor antipoluare
Ultima Ora Social

Bosch, amendă de 90 milioane de euro pentru fals în rezultatele testelor antipoluare

Bosch a acceptat să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru neglijenţă în privința exercitării atribuţiilor de supervizare care a permis producătorilor auto să falsifice rezultatele testelor antipoluare, potrivit anunțului de joi al procurorilor din Stuttgart, citat de Reuters.

Bosch, cel mai mare furnizor de componente auto din lume, ar fi livrat aproximativ 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu un soft care permite producătorilor auto să manipuleze rezultatul testelor privind emisiile de oxid de azot, potrivit declarațiilor procurorilor. Bosch a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei, au adăugat aceștia.

Compania a emis joi o declarație prin care anunță primirea unei amenzi în valoare de 2 milioane de euro pentru o „infracțiune normativă” și o alta în valoare de 88 de milioane de euro în vederea penalizării „avantajelor economice” obținute.

Volkswagen a utilizat elemente ale software-ului furnizat de Bosch pentru a masca depăşirea limitelor legale privind poluarea, în cazul automobilelor echipate cu motoare diesel. Volkswagen a suportat cea mai mare parte a sancțiunilor și amenzilor, deoarece constructorii de automobile, mai mult decât furnizorii, sunt responsabili pentru certificarea faptului că autoturismele respectă normele de poluare impuse.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.