Toader îi declară război lui Dragnea. „Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate”
Ultima Ora Justiție

Bombă. Tudorel Toader torpilat de la Bruxelles.Nu poate ordonanța care-l scapă pe Dragnea de închisoare

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, a transmis, luni, că este important că deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate și că respectarea deciziilor definitive este o componentă esențială a statului de drept

.”Pot confirmă că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiției, Tudorel Toader.

”Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România pe tema unei posibile ordonanțe de urgență în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, că urmare a două decizii luate de instanța constituțională.Comisia a luat deja notă de prima decizie – decizia completului de cinci (7 noiembrie) – în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV.

Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (‘res iudicata’), este o componentă esențială a statului de drept. După cum a observat Curtea de Justiție a UE, este important că deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.