BOMBĂ. Scandal pe pensii și salarii. Plângeri penale pe numele miniștrilor Budăi și Câciu 3
Exclusiv Justiție Social Ultima Ora

BOMBĂ. Scandal pe pensii și salarii. Plângeri penale pe numele miniștrilor Budăi și Câciu

Sindicatele amenință cu plângere penală atât pentru ministrul Muncii, Marius Budăi cât și pentru ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Sindicaliștii de la Cartel Alfa îl ameninţă cu plângere penală pe Marius Budăi, ministrul Muncii, motivând că fondul de pensii este insuficient și este deja un deficit, iar pensionarii vor fi de fapt afectaţi de aceste măsuri de majorare a pensiilor şi a salariului minim.

„Din punctul nostru de vedere, noi am anunțat în cadrul discuțiilor dacă rămâne sub forma aceasta. Practic este afectat și persoana și persoanele alăturate la fondul de pensii, pe de o parte în calculul punctajului de pensie, pe de altă parte, fondul de pensii, adică pentru pensionarii aflați în plată astăzi vor fi afectați.

Pe de altă parte, grila de salarizare pe care orice întreprindere o are pentru a-și motiva salariații va fi destabilizată complex. Deci este o chestiune anormală legată de acest lucru.

Dar dacă vor aplica acest lucru, noi am comunicat că vom depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva ministrului muncii și ministrului Finanțelor Publice, pentru că nu pot să spună că n-au știut de consecințele deciziei pe care o iau.

Ei se plâng că fondul de pensii este insuficient și este deficit, deci nu fac decât să mărească deficitul cu încă 1, 2 miliarde de lei pe an în toată structura sa. Evident că vor fi afectați pensionarii de acum, dar vor fi afectați și pensionarii pe viitor”, au anunţat sindicatele Cartel Alfa.

BOMBĂ. Scandal pe pensii și salarii. Plângeri penale pe numele miniștrilor Budăi și Câciu 4

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.