ȘAH MAT: Șeful DGA spune că și-a plagiat doctoratul ”cu bună credință”
Bombă la DNA. Șeful poliției a fost iertat de procurori. A scăpat de dosar
Ultima Ora Justiție

Bombă la DNA. Șeful poliției a fost iertat de procurori. A scăpat de dosar

Dosarul fostului șef al Poliției, Cătălin Ioniţă, a fost clasat de către procurorii DNA. În acest dosar, Ioniță era acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Ioniță a fost subiectul unui scandal de proporții pe scena politică între fostul ministru de Interne, Carmen Dan și fostul premier Mihai Tudose. Ca urmare a încleștării, premierul Mihai Tudose a fost schimbat din funcție.

La 27 iunie 2018, DNA anunţa că Ioniţă este urmărit penal. În aceeaşi speţă, s-a dispus efectuarea urmăririi penale şi faţă de Petruţa Dinu, pentru cumpărare de influenţă, informează Qmagazine.

„Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie. În aceste împrejurări, suspecta Dinu Petruţa a promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren suspectului Ioniţă Alexandru-Cătălin”, preciza DNA.

La auzul veștii, Cătălin Ioniță a explicat că se aștepta la acest verdict al procurorilor.

“S-au spus atatea mizerii despre mine ulterior acuzatiilor aduse de procurorii DNA, insa ma bucur ca, intr-un final, acestia s-au convins de ceea ce am afirmat inca de la inceput: ca sunt nevinovat. Voi continua sa raman un om in slujba oamenilor, pentru ca sunt un simplu politist care si-a facut mereu datoria si meseria cu buna credinta. Exemplul meu este inca unul care ar putea sa reinvete societatea ca prezumtia de nevinovatie este sfanta intr-un stat de drept.”, a spus Cătălin Ioniță, pentru Qmagazine.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.