BOMBĂ în fotbalul românesc. Academica Clinceni exclusă din toate competițiile interne 1
Sport Ultima Ora

BOMBĂ în fotbalul românesc. Academica Clinceni exclusă din toate competițiile interne

Clubul de fotbal Academica Clinceni, retrogradat la finalul sezonului precedent din Liga I, a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, cu excluderea din toate competiţiile organizate de FRF, LPF şi AJF.

„ACS FC Academica Clinceni – În temeiul art. 85.2 din RD, se sancţionează clubul ACS FC Academica Clinceni cu excluderea din toate competiţiile organizate de FRF, LPF şi AJF”, se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al LPF.

Conform Regulamentului Disciplinar, sancţiunea a fost aplicată deoarece clubul nu şi-a executat obligaţia de plată către angajaţi în termen de 30 de zile de la retrogradarea echipei de categoria cea mai ridicata.

Gruparea ilfoveană a început să se confrunte cu probleme financiare la începutul anului curent, conducerea aflându-se în imposibilitatea de a mai achita salariile angajaţilor, jucătorilor şi antrenorilor.

Criza s-a accentuat în luna martie, când în urma sesizărilor depuse de jucători, Academica Clinceni a început să fie sancţionată aproape săptămânal cu scăderea de puncte în clasamentul Ligii I. Echipa a încheiat sezonul cu -43 de puncte şi a retrogradat în Liga a II-a. Fără licenţă, Academica Clinceni nu s-a putut înscrie în eşalonul secund şi cel mai probabil se va desfiinţa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.