BOMBĂ! Ecaterina Andronescu nu a scăpat de probleme! Procurorii DNA sesizați! Nici Sorin Câmpeanu nu poate sta liniștit! 9
Exclusiv Social Ultima Ora

BOMBĂ! Ecaterina Andronescu nu a scăpat de probleme! Procurorii DNA sesizați! Nici Sorin Câmpeanu nu poate sta liniștit!

Asociația pentru Implementarera Democrației, condusă de Alexandru Cumpănașu, este parte într-un proiect dezvoltat pentru Ministerul Educației. Cumpănașu spune că nu a fost plătit de minister și va face plângere la DNA.

Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza (APAIC) și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) au câștigat un proiect care urmărește „creșterea capacității instituționale a MEC de aplicare a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție la nivelul activității sale manageriale și administrative”,scrie newsweek.ro.

BOMBĂ! Ecaterina Andronescu nu a scăpat de probleme! Procurorii DNA sesizați! Nici Sorin Câmpeanu nu poate sta liniștit! 10

Valoarea proiectului a fost de 4,8 milioane de lei. Durata a fost de 18 luni, iar contractul a fost semnat în 28 martie 2019. Buget alocat: 4.892.870,30 lei, din care: 4 milioane bani europeni, iar restul de 800 de mii sunt finanțare din bugetul Ministerului Educației. Beneficiarul proiectului este tot Ministerul Educației.

Într-o discuție avută cu Newsweek România, Alexandru Cumpănașu spune că Ministerul Educației nu i-a rambursat niciun leu din proiect. Cumpănașu urmează să îi facă plângere la DNA lui Sorin Cîmpeanu, ministru actual al Educației.

„Ne-a fost alocată suma 10% din proiect. Cu toate astea, niciun leu nu a fost rambursat de Ministerul Educației către Asociația pentru Implementarea Democrației în doi ani de zile.

Inițial, am primit prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) suma de 50.000 de lei. Am înaintat documente justificative către Ministerul Educației care nu le-a transmis, mai departe, către POCA. Astfel, POCA a reușit să pună poprire pe conturile AID.”

Andronescu nu își amintește

Cumpănașu spune că, deși nu a fost plătit de Ministerul Educației a furnizat elemente pentru cursuri, trasarea unei strategii anticorupție în minister și pentru elaborarea de norme de etică în învățământul preuniversiar.

„Acum câteva zile am trimis către Ministerul Educației, condus de Cîmpeanu, o adresă în care îl informăm că vom depune o plângere la DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată. Am avertizat Ministerul că este în întârziere și că nu au avansat cu derularea proiectului. Ei nu au implementat 90% din proiect”, a spus Cumpănașu pentru Newsweek România.

Sorin Cîmpeanu a susținut că va face o analiză legată de acest parteneriat. El a invocat faptul că acest contract a fost semnat în 2018. La acea vreme, ministru al Educației era Ecaterina Andronescu.

Aceasta a declarat, pentru Newsweek România, că nu își amintește proiectul care era în responsabilitatea secretarului de stat pentru priecte europene.

„În portofoliul Ministerului Educației există proiectul “Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație”. A fost contractat în 28 Martie 2018 cu termen de finalizare în 28 Iulie 2021.

BOMBĂ! Ecaterina Andronescu nu a scăpat de probleme! Procurorii DNA sesizați! Nici Sorin Câmpeanu nu poate sta liniștit! 11

Cîmpeanu face anchetă

„Este în curs de analiză o evaluare a acestui proiect, din perspectivă formală și de fond. Fiind aspecte de ordin tehnic, vom putea comunica rezultatul analizei la momentul finalizării de către direcțiile de specialitate din Ministerul Educației.

Am solicitat această analiză pe baza unor semne de întrebare cu privire la cât de adecvat este parteneriatul din perspectiva obiectivelor Ministerului Educației, precum și la îngrijorarea cu privire la progresul proiectului care a înregistrat întârzieri majore in derulare”, a spus ministrul pentru edupedu.ro.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii