Lovitură pentru corupți! Crește puterea Procurorului Șef European, Laura Codruța Kovesi
ALERTĂ! Laura Codruța Kovesi dă vestea ȘOC pentru corupți! ”Marea Bestie a Europei va fi Capturată!”
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Justiție

Bombă de la Bruxelles pentru Dragnea și Tudorel Toader. Kovesi este peste contracandidatul francez. Nu mai poate fi oprită

Pentru a conduce viitorul Procuratura Europeană, Laura Codruța Kovesi cea care a făcut mai mulți miniștri și deputați ai majorității pentru corupție în România, se află în aproape unanim acord în Europa. Numai țara sa, în fruntea UE timp de șase luni, se opune ferm.

România Laura Kövesi a crescut în trio de finaliști poate deține funcția de procuror-șef al viitorului Parchet European Public, un organism care va trebui să lupte împotriva criminalității transfrontaliere care afectează interesele financiare ale UE operaționale din sfârşitul 2020. fostul procuror general al România 2006-2012 și lider al Direcției naţionale Anticorupție (DNA), 2013-2018, a fost un candidat propriu.

Aici este, în fața francezului Jean-François Bohnert, actualul Attorney General din Reims și germanul Andrés Ritter. Germania și Franța, care l-au promovat cavaler al legiunii de onoare în 2016, sunt chiar gata să o susțină, unii numind-o „predestinată” pentru această nouă funcție. „Ea a fost propulsat în prim – plan în realizările sale impresionante și capacitatea de a rezista la presiuni considerabile“ , justificată 14 februarie austriac Ulrike Haberl-Schwarz, Președinte al Comitetului de selecție, într – o scrisoare adresată ministrului Justiției română. A făcut tremurând autoritățile din România, relatează publicația franceză La Croix.

Dar o astfel de perspectivă nu este gustul guvernului român, care credea că avea pielea celebrului avocat în atletic construi, fostul campion de baschet a devenit la varsta de 45 de emblema luptei împotriva corupției. Și creează o altă diviziune între Bruxelles și București, care conduce din ianuarie și de șase luni Consiliul UE.

Această situație paradoxală amintește un alt: încercarea de guvernul naționalist conservator în Varșovia , pentru a bloca deportarea în 2017 pentru un al doilea mandat al președintelui Consiliului European polonez Donald Tusk. Liderii români, cu toate acestea, merge mai departe decât polonezii pentru a discredita candidatura lui Laura Kövesi au anunțat la data de 13 februarie, deschiderea unei anchete împotriva lui, deoarece multe „abuzuri“ că a comis când a alergat ADN-ul.

România traversează o „linie roșie” , a răspuns deputatul german Gunther Krichbaum, care prezidează Comitetul pentru afaceri europene al Bundestagului. „Sabotajului candidatura lui Laura Kövesi este o manevră politică demnă de vremuri întunecate ale dictaturii comuniste, am sperat lipsește în actualul România“ , a regretat.

În prezent, își amintește avocatul român Alexandru Cristian Surcel, una dintre principalele probleme ale utilizării abuzive a fondurilor UE – 21 de milioane de euro în despăgubiri – implică președintele PSD și Camera Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta a fost deschis în urma unei sesizări din partea Oficiului European de Luptă Antifraudă . „A fost previzibil că liderii români s-ar opune numirii unui astfel de procuror la nivel înalt” , spune avocatul.

Mii de cetățeni români au denunțat, în protestele recente, această nouă lovitură în spatele icoanei naționale a statului de drept. O mobilizare care nu vă îngrijorează la cel mai înalt nivel. În timp ce în Strasbourg Deputații Partidului Popular European și Alianța Democraților liberali europeni au sprijinit Laura Kövesi, guvernul de la București a adoptat marți, nouăsprezece/2, o Ordonanță de Urgență pentru a oferi acesteia candidat la Parchetul European înainte de audierea orală finală marți, 26 februarie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.