Grav accident în Dolj
Grav accident în Dolj
Ultima Ora Social

BILANȚUL accidentelor rutiere din România în lunile martie-iulie 2018

BILANȚUL accidentelor rutiere din România în lunile martie-iulie 2018

În perioada martie – iulie 2018, au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu persoane rănite şi decedate:

30/31 iulie 2018 – O persoană a decedat şi alte trei au fost rănite grav după ce maşina în care se aflau a lovit un cap de pod pe DN 6. Accidentul a avut loc la ieşirea din comuna Teregova spre Caransebeş.
29 iulie 2018 – Două persoane au murit şi alte patru au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc la ieşirea din Urziceni, pe DN 2 (E85). În accident au fost implicate o autoutilitară şi un autoturism. La nivelul judeţului Ialomiţa a fost activat Planul Roşu de intervenţie.
28 iulie 2018 – Patru surori din comuna Sălard au fost accidentate în Oradea, pe trotuar, de un autoturism scăpat de sub control, din cauza vitezei şi a carosabilului umed. Accidentul a fost provocat de un tânăr orădean, de 20 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Polonia. Trei dintre fete, de 8, 12 şi 20 de ani, au suferit multiple leziuni. Cea de-a patra, de 10 ani, a suferit leziuni mai uşoare.
21 iulie 2018 – Şapte persoane, între care două fetiţe cu vârstele de 8 şi 13 ani, au fost rănite într-un accident de circulaţie ce a avut loc pe DN 7, în zona localităţii Leşnic, în judeţul Hunedoara, între Deva şi Ilia, după ce două autoturisme au intrat în coliziune. Accidentul a fost cauzat de şoferul unui autoturism înmatriculat în Austria, care a intrat pe contrasens într-o zonă nepermisă, tamponându-se frontal cu o maşină înmatriculată în Germania.
14 iulie 2018 – Un tânăr de 17 ani, care conducea ilegal autoturismul tatălui său, a provocat un accident soldat cu moartea unei fetiţe de trei ani şi rănirea gravă a altei adolescente într-un cartier mărginaş al Timişoarei.
10 iulie 2018 – Trei persoane au murit şi alte trei au fost rănite într-un accident rutier pe DN 28, între localitatea Leţcani şi oraşul Podu Iloaiei. Şoferul unei maşini ar fi pătruns pe contrasens şi ar fi acroşat alte două autoturisme.

28 iunie 2018 – Un accident produs pe DN 1, în zona Băile Perşani, s-a soldat cu doi morţi şi trei răniţi. Un taxi cu trei ocupanţi, care circula pe direcţia Braşov-Sibiu, la intersecţia cu DJ 104A, în zona localităţii Perşani, a derapat, a pătruns pe contrasens, unde a fost acroşat de un autoturism înmatriculat în Galaţi, după care a fost lovit de un alt vehicul înmatriculat în Iaşi, care circula tot pe direcţia Sibiu-Braşov, şi a fost proiectat în afara părţii carosabile.
– Un accident a avut loc pe DN22, între localităţile Şuţeşti şi Grădiştea, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed între un microbuz de transport persoane şi un autotren. Două persoane au murit şi alte două au fost rănite.
17 iunie 2018 – Patru persoane au fost rănite într-un accident petrecut la 17 iunie 2018, pe DN14, la ieşirea din Copşa Mică. Ambulanţele SMURD au transportat la spitalul din Mediaş persoanele rănite, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.
16 iunie 2018 – Patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite într-un grav accident de circulaţie care a avut loc pe autostrada A1, Deva-Simeria, în judeţul Hunedoara, după ce o maşină care circula pe contrasens a intrat în coliziune cu un autoturism şi o autoutilitară.
4 iunie 2018 – Trei persoane, între care şi un minor, au decedat în urma unui accident care s-a produs, pe DJ 100L în comuna prahoveană Măgurele, maşinile în care se aflau victimele răsturnându-se în urma impactului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, un bărbat şi o femeie de aproximativ 30 de ani şi un băiat de 14 ani au murit în accident.

28/29 mai 2018 – Cinci persoane au murit, iar un copil de opt ani a fost rănit într-un accident rutier care a avut loc pe raza comunei timişene Uivar. În maşina condusă de un bărbat de 45 de ani erau şase persoane, iar într-o curbă bărbatul a pierdut controlul volanului, ieşind de pe şosea. Patru persoane au murit pe loc.
22 mai 2018 – Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite într-un accident produs pe DN 67, la Mihăeşti, între un taximetru şi o autoutilitară. În urma impactului, şoferul taximetrului şi un pasager au murit, iar alţi doi pasageri din taxi au fost răniţi. Totodată, a fost rănit şi şoferul autoutilitarei, un bărbat din Poiana Lacului, judeţul Argeş.
19 mai 2018 – O persoană a murit şi două au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN7, în localitatea Budeşti din judeţul Vâlcea, unde un autoturism a derapat şi a lovit un stâlp de beton. Tot la această dată patru bărbaţi au fost răniţi într-un accident produs pe autostrada A1, la kilometrul 253, la ieşirea spre Ocna Sibiului, unde un şofer fără permis, în stare de ebrietate, a trecut de pe banda de urgenţă pe banda unu fără să se asigure şi a intrat într-o autoutilitară.
17 mai 2018 – Patru tinere au murit, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de tren pe o trecere de cale ferată din apropierea oraşului Jibou.
15 mai 2018 – Trei bărbaţi au murit, iar o femeie şi un copil de 12 ani au fost răniţi într-un accident produs în localitatea Redea, din judeţul Olt. Toate cele cinci victime se aflau într-un taximetru, care a lovit un stâlp.
13 mai 2018 – O persoană a murit, iar alte două au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier produs pe E85, la Pătrăuţi. În accident au fost implicate trei autoturisme. Toate victimele se aflau într-un autoturism Dacia Logan. La aceeaşi dată cinci persoane au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş, două persoane decedând în accident.
6 mai 2018 – Trei tinere, două de 19 ani şi una de 17 ani, au murit într-un accident produs din cauza vitezei, pe DN5 C, la intrarea în comuna teleormăneană Năsturelu.

1 aprilie 2018 – Un accident produs în cartierul Ferneziu din municipiul Baia Mare, în care au fost implicate două autoturisme, s-a soldat cu trei morţi şi patru răniţi.
– O persoană a decedat, iar o alta a fost rănită, în urma unui accident produs pe DN 1, la kilometrul 294, la Hula Bradului, între un autoturism şi un autocar cu 40 de pasageri. Evenimentul a avut loc după ce şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens.
– O maşină în care se aflau trei persoane – o fetiţă de 13 ani şi părinţii ei – a căzut în râul Olt. Accidentul s-a produs pe DN7 (Valea Oltului), la kilometrul 207, în apropierea localităţii Brezoi, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare. Fata a fost salvată de un bărbat aflat în zonă, imediat după accident, şi transportată la Spitalul din Râmnicu Vâlcea. Cei doi soţi au fost căutaţi timp de mai multe ore de pompieri şi scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Echipele de intervenţie au reuşit să scoată autoturismul din apă în jurul orei 14.00, iar cele două persoane decedate se aflau în interiorul maşinii.

31 martie 2018 – Un tânăr de 22 de ani a murit şi alte patru persoane au fost rănite în urma unui accident petrecut pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca.
26 martie 2018 – Două persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident produs pe DN 10, Buzău-Braşov, în localitatea buzoiană Sătuc. Tot la această dată o persoană a murit, iar alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier pe DN 2, la ieşirea din Râmnicu Sărat, în care au fost implicate trei autovehicule. Trei persoane au fost încarcerate, dintre care una a fost declarată ulterior decedată.
24 martie 2018 – Unsprezece persoane, dintre care trei minori, au fost rănite într-un accident rutier produs între localităţile Lugojel şi Găvojdia, din judeţul Timiş, în care au fost implicate trei autoturisme.
18 martie 2018 – Un tânăr de 22 de ani a murit, iar un altul de 21 de ani a fost transportat la spital în stare gravă, după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un cap de pod pe DN 66, în satul Cârbeşti, comuna Drăguţeşti.
16 martie 2018 – Două persoane au murit într-un accident produs între staţiile Lacul Sărat şi Brăila, la o trecere la nivel cu calea ferată, după ce un autoturism, al cărui conducător auto nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel, a intrat în coliziune cu locomotiva trenului care circula pe relaţia Făurei-Galaţi.
15 martie 2018 – Două persoane au murit şi două au fost rănite într-un accident rutier produs la ieşirea din localitatea Andrei Şaguna spre Oradea, pe fondul unui carosabil umed.
4 martie 2018 – Un bărbat în vârstă de 50 ani a murit într-un accident produs pe DN 17, la ieşirea din municipiul Bistriţa spre comuna Livezile, iar alte cinci persoane au fost rănite. Bărbatul decedat era pasager într-o maşină condusă de o femeie de 63 ani.
3 martie 2018 – O tânără de 19 ani din judeţul Galaţi a murit în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 253, în afara localităţii Viile, provocat de un şofer în vârstă de 23 ani, care nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a ajuns pe un pod care nu avea bariere de protecţie şi a căzut de la înălţime.
2 martie 2018 – O persoană a murit, iar alte două au fost încarcerate, în urma unui accident rutier petrecut pe DE 581, în localitatea Târzii, între Crasna şi Huşi. În accident au fost implicate două autovehicule, un microbuz înmatriculat în Republica Moldova şi un autoturism.
1 martie 2018 – Şase persoane, între care doi copii, au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DJ 102 B, în comuna prahoveană Drajna, victimele fiind transportate la spital cu diverse traumatisme. Două autoturisme au intrat în coliziune, impactul având loc pe fondul neadaptării vitezei în curbă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.