Zarvă la Aeroportul Otopeni. Radu Mazăre este așteptat cu lunetiști
Ultima Ora Justiție

Avocatul lui Radu Mazăre, detalii de ultim moment despre situația fostului primar al Constanței

Avocatul lui Radu Mazăre, Rabelaza Aldine Andriamlsetra, a afirmat la Antena 3 că până în momentul de față nu i s-a prezentat niciun document oficial cu privire la arestul său și că clientul său este protejat de orice întoarcere forțată în țară.

„Eu, în calitate de avocat al domnului Mazăre Radu Ștefan, nu știu nici motivele, nici durata arestului, în condițiile în care până în acest moment niciun document oficial care să justifice arestarea sa nu a ajuns în posesia noastră.

Clientul meu era posesorul unui certificat de sejur prelungit. Și asta încâ din anul 2017, cu o viză transformabilă. El este posesorul unui certificat de solicitare de azil politic, eliberat de Biroul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite. De aceea, în calitate de solicitant de azil, domnul Mazăre Radu Ștefan depinde de competența acestui Birou și beneficiază de protecția împotriva oricărei întoarceri forțate într-o țară în care se teme că va fi expus amenințărilor”, a spus Rabelaza Aldine Andriamlsetra, avocatul lui Radu Mazăre.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri.”La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe (din Madagascar – n.r.), iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar.

Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză”, a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.Ea a precizat că dosarul complet pentru extrădare a fost transmis, sâmbătă, şi în format electronic către Ministerul Justiţiei din Madagascar.

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului.Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive.

Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.