Meteorologii avertizează! Cod galben de ninsori și viscol începând din această noapte în România! 5
Social Ultima Ora

Meteorologii avertizează! Cod galben de ninsori și viscol începând din această noapte în România!

Meteorologii au emis o atenționare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona înaltă, valabilă sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 02,00 până la ora 20,00.

În intervalul menţionat în jumãtatea de nord a Carpaţilor Orientali şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi se va depune strat de zãpadã.

În cursul zilei de sâmbãtã (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Informare meteorologică de vânt, ploi și precipitații mixte

Meteorologii au emis încă o informare meteorologică de intensificãri ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte în zona de munte, valabilă de vineri, 30 octombrie, ora 13,00, până duminică, 1 octombrie, ora 16,00.

În intervalul menționat, în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii temporar va ploua, iar la munte şi posibil în Subcarpaţii Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte.

Local cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificãri, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbãtã îndeosebi în sud-vest, iar duminicã (01 noiembrie) în est şi sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depãşi temporar 60….80 km/h.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii