MAE avertizează în privința riscului ridicat de incendii în Insulele Ionice din Grecia
Avertizare de călătorie în Grecia pentru toți românii. Incendii, ploi torențiale și furtuni puternice
Ultima Ora Social

Avertizare de călătorie în Grecia pentru toți românii. Incendii, ploi torențiale și furtuni puternice

Anunț important pentru toți românii care vor dă meargă în Grecia! Ministerul Afacerilor Externe avertizează. Este risc ridicat de incendii de vegetaţie, dar şi ploi torenţiale şi furtuni puternice.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 15 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru Insulele Ionice.

În acelaşi timp, MAE informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru perioada 15-16 august, ploi torenţiale, furtuni puternice şi căderi de grindină.

Principalele zone afectate vor fi: Macedonia (Chalkidi, în special în data de 16 august), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades – în special în data de 16 august).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) si preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena :+306978996222 si cel al Consulatului General al României la Salonic ;+306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreste în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.