Augustin Lazăr este de părere că Laura Codruța Kovesi are șanse foarte mari să devină șeful Parchetului European
Ultima Ora Justiție

Augustin Lazăr, EXPLICAȚII de ultim moment. Cum sunt inculpații care ajung la DNA

Augustin Lazăr, EXPLICAȚII de ultim moment. Cum sunt inculpații care ajung la DNA

Augustin Lazăr a fost întâmpinat de către jurnaliști la sediul CSM. Procurorul General a fost întrebat ce înțeles are sintagma ”inculpați de rang înalt”, pe care acesta a folosit-o în anul 2017.

Răspunsul procurorului general: „DNA este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupția, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc și înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpații DNA sunt inculpați de rang înalt”.

La sfârșitul lunii octombrie, ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a prezentat, în sinteză, raportul de evaluare de 63 de pagini, în care a identificat 20 de motive pentru care, în opinia sa, Lazăr nu mai poate continua în funcția de procuror general.

„Am reținut discursuri publice cu caracter politic, dar și acuzații fără precedent la adresa puterii legislative și executive”, precizează Toader, în raportul de evaluare a lui Augustin Lazăr. Procurorul general s-a folosit de expresia „inculpați de rang înalt”, i-a reproșat Tudorel Toader lui Augustin Lazăr.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.