Atenționare MAE. Zboruri întârziate în Spania din cauza fenomenului meteo DANA 1
Ultima Ora Social

Atenționare MAE. Zboruri întârziate în Spania din cauza fenomenului meteo DANA

 MAE informează românii care vor să călătorească în Spania că a fost emisă o prognoză de fenomene meteo extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte – DANA, motiv pentru care zborurile ar putea avea întârzieri.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei Agenția Meteorologică de Stat locală – AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte – DANA, care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28august 2019, se va simți și în zona Balearelor”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată a mai anunțat că fenomenul extrem „DANA” urmează să se deplaseze de joi spre nordul Italiei.

„Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitații și intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zona Comunității Valenciene (în Provinciile Valencia și Alicante), Regiunea Murcia și zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august 2019, când DANA se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecință, zborurile operate pe aeroporturile internaționale din Valencia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri față de orarul normal de decolare/aterizare”, mai informează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și ale Consulatului României la Almeria: +34950625963; +34950624769, +34950172725, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Madrid: +34649656032 și al Consulatului României la Almeria: +34682733408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă „consultarea paginilor de Internet: http://almeria.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.