Arestări în PSD! Omul lui Dragnea și Dăncilă dus la Pușcărie! Urmează dezvăluiri. FOTO
Șoc în PSD. Val de Revoltă împotriva lui Dăncilă. Un grup de parlamentari fac anunțul decisiv pentru soarta Guvernului Orban
Ultima Ora

Arestări în PSD! Omul lui Dragnea și Dăncilă dus la Pușcărie! Urmează dezvăluiri. FOTO

Fostul secretar de stat PSD, în Guvernul Dăncilă, Daniela Coța, suspectă de acte de corupție a fost arestată de către organele de ordine.

În urma reținerii, șefii PSD Sălaj, au decis să o suspende pe Coța din calitatea de membru de partid.

Președintele clubului Volei Municipal Zalău, Vasile Cota, și soția acestuia, Daniela Coța, au fost reținuți în această după amiază de procurorii sălăjeni pentru 24 de ore. Cei doi au în prezent calitatea de suspecți.

Măsură reținerii celor doi vine la aproximativ două săptămâni după ce  procurorii au desfășurat trei percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău, și la domiciliul și locuința deținute de Vasile și Daniela Cota, locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

În cursul zilei de 11 mai au avut loc o serie de acțiuni ale procurorilor la conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalău, privind modul în care au fost gestionate fondurile obținute de la bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020.

Arestări în PSD! Omul lui Dragnea și Dăncilă dus la Pușcărie! Urmează dezvăluiri. FOTO 7

Procurorii sălăjeni au explicat atunci că „în dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, se efectuează urmărirea penală în rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, prevăzută de dispozițiile articolului 320 alin. 1 și 2 Cod penal, uz de fals, prevăzută de dispozițiile art. 323 Cod penal, delapidare prevăzută de dispozițiile art. 295 Cod penal cu aplicarea articolului 328 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată prevăzută de dispozițiile articolului 322 alin.1

Cod penal cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal și obținere ilegală de fonduri în formă continuată prevăzută de dispozițiile art. 306 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obținut finanțări nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalău în perioada 2016-2020 și modul în care au fost gestionate, ulterior obținerii, sumele de bani provenite din bugetul local.

Arestări în PSD! Omul lui Dragnea și Dăncilă dus la Pușcărie! Urmează dezvăluiri. FOTO 8

 În vederea administrării probatoriului, necesar pentru stabilirea stării de fapt, la dată de 11.05.2020, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de judecătorul de dreptul și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinul ofițerilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Sălaj- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Acțiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de trei percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociația Club Sportiv Volei Municipal Zalău și la domiciliul și locuința unor persoane fizice, locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

Cercetările continuă în cauza în vederea stabilirii stării de fapt, a existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunilor pentru care se efectuează urmărirea penală în rem ( cu privire la fapta n.red.) și pentru stabilirea vinovăției autorilor”.

Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăției,relatează graiulsalajului.ro.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii