ULUITOR. Ministrul Sporturilor a angajat-o de 2 ori pe prietena sa, pentru a-i mări salariul, în plină grevă a angajaților MTS
Ultima Ora Sport

APEL la Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. ”Să se implice mai mult”

APEL la Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. ”Să se implice mai mult”

 ”Fac un apel la ministrul Tineretului si Sportului, doamna Ioana Bran, la responsabilitate și mai multă implicare în problemele cu care se confruntă salariații instituției pe care o conduce. De mult prea mult timp, angajaţii MTS protestează din cauza modului în care li s-a aplicat Legea salarizării 153/2017 și nu a fost luată nicio măsură concretă.

Motivarea că salariile angajaţilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, până în anul 2022, conform prevederilor actuale, nu reprezintă o consolare pentru aceștia, având în vedere că eventualele creșteri nu vor ține pasul cu inflația.

Pe data de 8 august, din cauza lipsei luării de măsuri, angajații ministerului vor intra în grevă până la soluţionarea revendicărilor pe care le merita pe deplin. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit doar cu 1.300 lei net/lună. De altfel, în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, salariații sunt plătiţi dublu sau chiar triplu, în timp ce salariaţii din această instituție sunt discriminaţi. Munca lor trebuie răsplătită, pentru că nu este uşoară. Din nefericire, nu se ţine cont de responsabilitatea și volumul muncii în domeniul sportiv și nici de faptul că, practic, oamenii lucrează aproape non-stop.

Mai mult, noua rectificare bugetară din această vară va diminua cu cel puțin 10 milioane lei bugetul MTS, conform declarațiilor doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care a subliniat că astfel de reduceri au avut loc acolo unde a constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere sau instituţii le aveau la dispoziţie.

Sportul românesc este ambasadorul care reprezintă cu cinste si performanțe uriașe România pe plan extern. Atrag atenţia doamnei ministru Ioana Bran să se implice de urgență în rezolvarea situaţiei critice în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport. Revendicările SNST, pe care le susțin și care au fost aduse la cunostinta factorilor decidenţi încă de la începutul anului, trebuie rezolvate de urgență pentru a nu fi periclitat și mai mult sportul românesc: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016; reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime); plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare; acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional; acordarea sporurilor; aplicarea regulamentului de sporuri; egalizarea salariilor celor din federaţiile sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS; acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale; suplimentarea numărului de angajaţi; deblocarea posturilor vacante; prelungirea contractului colectiv de muncă.

Ne mândrim cu performanța românilor în sport, deci să conștientizăm valoarea, munca și eforturile depuse. Consider cu toată tăria ca acești oameni merită aprecierea, respectul si remunerația aferentă valorilor pe care le promovează.” precizează într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Cristinel Romanescu.

APEL la Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. ”Să se implice mai mult” 1
Cristinel Romanescu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.