Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea în ziua alegerilor locale 5
Social Ultima Ora

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea în ziua alegerilor locale

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că ziua de 27 septembrie va fi una cu temperaturi scăzute ploi, instabilitate atmosferică și vijelii în toată țara. Elena Mateescu, directorul ANM.

“Vorbim de zona de munte, de Maramureș, de partea de est a Moldovei, areale din Muntenia, din Oltenia, acolo unde cantitățile de precipitații se vor situa frecvent între 50-70, la nivel izolat chiar 70-90 de litri/mp.

Vorbim de intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice.

Intensificările vântului se vor situa în general între 55 până la 60 de km/h, în zona montană înaltă 100 – 110 km/h ceea ce înseamnă aproape 24 de ore de interval de instabilitate atmosferică accentuată, mai degrabă specifică anotimpului de vară“, a spus Elena Mateescu.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 19 grade, dar și mai scăzute în estul Transilvaniei, până la 2 grade. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea se va răci devenind normală din punct de vedere termic pentru dată din calendar. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi de 24-25 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa în jurul valorilor de 10-12 grade Celsius.

Vremea se va mai încălzi de la începutul lunii octombrie când se vor înregistra temperaturi ușor mai crescute decât cele normale pentru această perioadă a anului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii