Șeful DSU, Raed Arafat
Șeful DSU, Raed Arafat
Ultima Ora Social

Anunțul lui Raed Arafat! Se suspendă izolarea și carantina

Secretarul de stat din Ministerul de interne, Raed Arafat a anunțat că se suspendă temporar carantinarea și izolarea la domiciliu a persoanelor infestate cu Coronavirus.

Anunțul lui Arafat vine în contextul în care judecătorii Curții Constituționale au decis că nu este legal ca persoanele infectate ci COVID-19 să fie ținute în spital sau în izolare fără voia acestora.

„Ordinul ministrului sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate public internaţională determinată de infecţia cu Covid-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instiuit/dispus măsurile de carantină/izolare se suspendă de drept, începând cu daca de 2.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituţionalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020)”, se arată în documentul semnat de Raed Arafat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.