Anunț de ultimă oră al Procurorului Șef European, Laura Codruța Kovesi! ” Parchetul va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie!” 1
Ultima Ora Justiție

Anunț de ultimă oră al Procurorului Șef European, Laura Codruța Kovesi! ” Parchetul va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie!”

Procurorul Șef al Parchetului European, EPPO,  Laura Codruța Kovesi anunță că, de anul, când speră să înceapă efectiv avtivitaea, procurorii pe care-i are în subordine vor instrumenta marile dosare de corupție.

Kovesi spune că activitatea EPPO, este îngreunată întrucât, Malta, nu și-a desemnat reprezentanții în structura europeană, fapt care duce la un blocaj.

”Din luna decembrie, întregul proces este amânat. Odată operaţional, Parchetul European va avea ca atribuţii investigarea şi angajarea urmăririi în justiţie pentru fraude legate de bugetul UE.

 

Parchetul va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie, sau persoane care dispun de puternice mijloace financiare. Vorbim despre infracţionalitatea legată de TVA cu prejudicii mai mari de 10 milioane de euro.

 

Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte. Mă aştept la atacuri împotriva instituţiei şi împotriva procurorilor”, a subliniat şefa EPPO, pentru euronews.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.