Anunț Bombă de la Bruxelles. Adina Florea va răspunde penal. Kovesi i-a dat Decisiva 1
Ultima Ora Breaking News Externe Justiție

Anunț Bombă de la Bruxelles. Adina Florea va răspunde penal. Kovesi i-a dat Decisiva

Raportul MCV arată că preocupările cu privire la infiinţarea Secţiei Speciale, unde Adina Florea vrea să fie șef s-au dovedit a fi justificate, dând drept exemplu dosarul penal deschis pe numele Laurei Codruţa Kovesi, care indica intenţia de a o împiedica să candideze la funcţia de şef al Parchetului European (EPPO).

Oficialii europeni atrag atenţia, în raportul MCV, că extinderea competenţei Secţiei Speciale,unde se chinuie să ajungă Adina Florea la toate cauzele a căror anchetă era finalizată (adică şi retragerea căilor de atac în cauzele aflate pe rol, cauzele închise sau soluţionate definitiv) a stârnit controverse.

„În mai 2019, secţia a redeschis o anchetă într-un caz de corupţie vizând un judecător din cadrul CSM, pe care DNA o închisese în august 2018 (judecătorul Bogdan Mateescu, n.r.). Judecătorul în cauză a vorbit în repetate rânduri în mod public împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei, inclusiv împotriva Secţiei speciale. Secţia specială a exercitat, de asemenea, căi de atac în alte cauze vizând magistraţi care fuseseră achitaţi. Pe de altă parte, au fost retrase mai multe căi de atac pe care DNA le introdusese în cazuri de corupţie la nivel înalt înainte de transferul dosarului la Secţia specială”, se arată în raportul MCV.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.