Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă  7
Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă 
Ultima Ora Social

Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă 

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat prețurile vacanțelor de toamnă pentru cei care nu au consumat toate zilele din concediul pentru 2019. Numită și „vara indiană” sau „sezonul de catifea”, perioada care tocmai a început vine cu reduceri de prețuri considerabile pentru biletele de avion sau rezervări hoteliere. 

Românii care au avut răbdare în timpul verii și au păstrat economiile pentru a le folosi mai eficient în vacanțe de toamnă sunt răsplătiți pe deplin de companiile aeriene sau lanțurile hoteliere, întrucât scăderile de prețuri pot duce și la înjumătățirea tarifelor din lunile aglomerate.

Scăderi de prețuri către destinații preferate ale românilor

Cea mai mare diferență de preț pentru zborurile cu plecare din România se regăsește în rutele către Marea Britanie: Prețul mediu al zborurilor către Regatul Unit în lunile de toamnă este mai mic cu 47% față de prețul mediu pentru lunile iunie-august. O scădere importantă se remarcă și în zborurile către Franța, prețurile medii devenind cu 43% mai mici decât cele din timpul verii.

Alte țări vizitate intens de români, către care prețurile medii ale zborurilor sunt reduse în lunile de toamnă sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%).

În ceea ce privește cazarea, proprietarii unităților au pregătit tarife atrăgătoare, dar nu toate sunt mai mici decât în sezonul estival. De această dată Grecia conduce topul reducerilor dintre țările deja menționate, oferind cazări cu 34% mai ieftine în lunile de toamnă. În vestul continentului, camerele de hotel din Spania și Italia au prețuri medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franța oferă cele mai mici reduceri din top, de 4%.

Exemple concrete: un zbor Timișoara – Milano în mijlocul lunii octombrie poate fi achiziționat cu 17 EUR, iar un zbor dus-întors din Cluj către New York la finalul aceleiași luni costă 419 EUR.

Din București se poate zbura către Roma în mijlocul lunii noiembrie cu doar 24 EUR/pers (dus-întors) iar către Amman la finalul lunii cu 46 EUR/pers (dus-întors).

Mai multe oferte de vacanțe cu plecare din România pot fi găsite pe Pagina de Oferte a blogului momondo, unde prețurile sunt actualizate în fiecare zi.

Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă  8

Cele mai căutate orașe pentru vacanțe de toamnă

Românii care își planifică vacanțele din timp obișnuiesc să beneficieze de prețuri mai mici, iar dacă perioada de zbor este după sezonul estival, călătoriile devin mai mult decât convenabile.

Roma este orașul cu cele mai multe căutări de zboruri pentru lunile septembrie-noiembrie, urmat de Barcelona, Paris, Phuket și Londra. Pe lângă comunitățile mari de români existente în orașele europene, mulți călători ajung aici pentru a explora locațiile bucurându-se de temperaturi plăcute pentru promenadă și de diminuarea aglomerației din timpul verii.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii