WTA: Simona Halep a ajuns pe 2 în lume, în august
Ultima Ora Sport

AMENDĂ între 5.000 și 30.000 de euro pentru Simona Halep după ieșirea nervoasă de la US Open

AMENDĂ între 5.000 și 30.000 de euro pentru Simona Halep după ieșirea nervoasă de la US Open

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a fost eliminată din nou în primul tur al turneului de Mare Şlem de la US Open, la fel ca şi anul trecut.

Simona şi-a distrus racheta la 2-0 pentru jucătoarea din Estonia în setul secund. Halep a fost învinsă de Kanepi cu 6-2, 6-4. Constănţeanca a dat cu racheta de pământ în lipsă de soluţii pentru a contracara jocul de excepţie al adversarei. Comisia de Disciplină de la US Open va analiza momentul de furie al jucătoarei din România. O astfel de ieşire este amendată, de obicei, cu sume cuprinse între 5.000 şi 30.000 de euro.

N-ar fi prima amendă pe care Simona Halep o primeşte pentru astfel de gesturi. În martie, în turul 2 de la Miami, a avut un gest asemănător în timpul meciului cu Oceane Dodin. Atunci a fost, de asemenea, avertizată de arbitrul de scaun, iar publicul a huiduit-o pentru ieşirea nervoasă.

 2.500 de dolari a fost atunci amenda primită de Halep. Simona Halep a fost eliminată şi anul trecut în primul tur de la US Open, de Maria Şarapova. Rusoaica s-a impus atunci cu 6-4, 4-6, 6-3.

Anul trecut, Sorana Cîrstea a fost învinsă surprinzător de thailandeza Luksika Kumkhum, în sferturile de finală ale turneului WTA din categoria International de la Seul. Asiatica venită din calificări s-a impus cu 6-3, 6-1, într-un meci în care românca a fost penalizată cu un punct pierdut, după ce nu și-a putut controla nervii.

La începutul setului al doilea, după ce Kumkhum și-a făcut serviciul în game-ul inaugural, Sorana a condus cu 30-15, în următorul. După o backhand în fileu și o dublă greșeală, Cîrstea s-a descărcat de nervi și a aruncat cu racheta de teren. Deși a primit inițial un avertisment, aceasta a distrus complet respectiva rachetă, atunci când s-a dus spre propriul scaun, pentru a o schimba. În acel moment, arbitra Michaela Moon a decis să o penalizeze suplimentar pe româncă, dictând punct pierdut, care a condus și la câștigarea game-ului de către Luksika Kumkhum.

AMENDĂ între 5.000 și 30.000 de euro pentru Simona Halep după ieșirea nervoasă de la US Open 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.