Ambasadorul Statelor Unite spune că Laura Codruța Kovesi, este de deplin calificată pentru funcția de șef al procurorilor europeni
Ultima Ora Justiție

Ambasadorul Hans Klemm CRITICAT DUR de procurori după afirmațiile despre Inspecția Judiciară

Ambasadorul Hans Klemm CRITICAT DUR de procurori după afirmațiile despre Inspecția Judiciară

Asociația Procurorilor din România transmite că „a luat cunoștință de discursul public al ambasadorului SUA, domnul Hans Klemm, discurs susținut la data de 01.10.2018 la Facultatea de Drept a Universității București – cu ocazia deschiderii anului universitar 2018-2019”.

Asociația Procurorilor din România afirmă, într-un comunicat de presă, că „a constatat cu îngrijorare că referirile la Inspecția Judiciară, respectiv faptul că „în ultimul an și jumătate aceasta a devenit manipulată politic”, sunt afirmații nesusținute de starea de fapt.

„Inspecția Judiciară este o instituție autonomă, independentă, a cărei activitate este permanent verificată de Consiliul Superior al Magistraturii și de instanțele de judecată.

Declarațiile publice referitoare la inoportuna înființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sunt contrazise de realitățile constante în decursul timpului, realități care au impus necesitatea creării unei astfel de structuri(secții) în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De altfel, Asociația Procurorilor din România consideră că orice astfel de declarații oficiale, prin care se aduce la cunoștința publicului îngrijorarea sau presiunea pe care magistrații le-ar resimți în legătură cu perspectiva imediată a intrării în vigoare a legilor privind organizarea justiției și a codurilor, sunt nefondate și nu reflectă opinia majoritară a magistraților procurori.

Asociația Procurorilor din România, având ca scop principal redobândirea încrederii și a siguranței cetățenilor în actul de justiție-ca serviciu public în interesul încrederii și a siguranței cetățenilor în actul de justiție-ca serviciu public în interesul acestora- consideră că exprimarea unor astfel de idei este de natură a aduce un deserviciu semnificativ sistemului judiciar”, se arată în comunicatul Asociației Procurorilor din România”, se mai arată în comunicatul asociaţiei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii