Tudorel Toader îl amenință pe Augustin Lazăr. Începe verificările
Ultima Ora Justiție

ALERTĂ. TUDOREL TOADER NU SE LASĂ. VREA CU ORICE PREȚ DEMITEREA LUI AUGUSTIN LAZĂR. ”ARGUMENTELE SUNT MAI PUTERNICE”

Ministrul justiției Tudorel Toader îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr, Toader că blochează secția de anchetare a magistraților și a apreciat că argumentele demiterii acestuia sunt mai puternice acum decât la momentul evaluării.

„Abuzul: nu cred că vreun român de bună credinţă mai poate contesta, mai poate nega această tristă realitate. Orice lucru are o parte rea, dar are şi ceva bun. Abuzurile sigur că e partea rea. Noi trâmbiţam că exportăm experienţă când în realitate iată ce se întâmpla, dar cunoscând realitatea ştim, ce trebuie să facem. Eu ca ministru al justiţiei nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplic sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri avem autoriăţi abilitate legal care la rândul lor au competenţe partajate, avem Inspecţia Judiciară, ave secţia pentru procurori, avem plenul Consiliului Superior al Magistraturii, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi, secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze şi am proprietatea afirmaţiei, motiv pentru care cel mai probabil secţia  o vom transforma în direcţie independentă ca să poată să-şi facă treaba. Vă dau numai un exemplu: dacă ajunge ceva la secţie trece prin registratura Ministerului Public, adică trebuie să ştie procurorul general întâi şi după aia să-i dea drumul să se ducă la secţie, or logica ne spune invers” a afirmat Tudorel Toader duminică seară, într-o intervenţie telefonică la România TV.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii