ALERTĂ. Profesorii ies în STRADĂ. Miting împotriva CORUPȚIEI și a FAPTELOR DICRIMINATORII din sistemul educațional 1
Ultima Ora Social

ALERTĂ. Profesorii ies în STRADĂ. Miting împotriva CORUPȚIEI și a FAPTELOR DICRIMINATORII din sistemul educațional

ALERTĂ. Profesorii ies în STRADĂ. Miting împotriva CORUPȚIEI și a FAPTELOR DICRIMINATORII din sistemul educațional

Profesorii ies în stradă! Miercuri, 24 octombrie 2018, între orele 10:30-13:00, va avea loc un miting de protest autorizat la sediul ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București), stradă Icoanei nr.19.

Mitingul este organizat de Sindicatul Tinerilor Profesori din România (STPR) și este îndreptat împotriva corupției, abuzurilor și practicilor discriminatorii din ISMB, MEN și din școlile bucureștene, practici abuzive și discriminatorii promovate atât în raport cu drepturile și interesele legitime ale cadrelor didactice, cât și ale elevilor.
Sindicaliștii din învățământ anuntasera un protest și la deschiderea noul an școlar. Cele mai mari nemulțumiri erau atunci în rândul personalului nedidactic din școli, care a fost exclus de la majorarea salarială aprobată cu 1 martie 2018. Liderii de sindicat precizau atunci că personalului nedidactic ar trebui să li se acorde cel puțîn un spor pentru condițîi deosebite de lucru, deoarece personalul care lucrează pe funcții similare în alte instituții publice beneficiază de acest spor. Totuși, în multe școli nu se pot oferi sporuri, deoarece directorii de școli au obligația să se încadreze în bugetul alocat pentru școală respectivă, buget care nu include fonduri și pentru sporuri.
O altă schimbare importantă pe care o solicită FSLI încă de la începutul anului este modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard. Ei invocă nivelul de suprasolicitare neuropsihica, precum și cazurile medicale, care îi împiedică pe profesorii în vârstă să își desfășoare activitatea la catedră în condiții normale și consideră vitală această modificare a legii.
Liderii din învățământ au afirmat în repetate rânduri că lipsește dialogul și că în această situație nu le rămâne decât să înceapă proteste.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.