Augustin Lazăr este de părere că Laura Codruța Kovesi are șanse foarte mari să devină șeful Parchetului European
Ultima Ora Justiție

Alertă. Procurorul general Augustin Lazăr îl somează pe Victor Ciorbea să atace Legile Justiției la Curtea Constituțională

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei, scrie mediafax.ro

„În ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei. Solicitarea anterior menţionată a fost transmisă, pentru informare, Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Prim-ministrului României”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De altfel, încă de vineri, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Ministerul Public va cere instituţiile abilitate de a sesiza Curtea Constituţională fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei.

Magistraţii din Bucureşti şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, săptămâna trecută, faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Totodată, activitatea parchetelor din Capitală, Constanţa, Piteşti, Iaşi sau Timişoara va fi suspendată săptămâna viitoare, timp de mai multe zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.