Alertă. O aeronavă militară rusă a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud 1
Ultima Ora Externe

Alertă. O aeronavă militară rusă a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud

Armata sud-coreeană a tras două focuri de avertisment în direcţia unei aeronave militare ruse care a intrat marţi în spaţiul aerian al Coreei de Sud, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, relatează Reuters.

De asemenea, şi două aeronave chineze au intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Coreei de Sud.

Incidentul de marţi a reprezentat prima dată când o aeronavă rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, a transmis un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Momentan, autorităţile din Rusia şi China nu au oferit detalii despre acest incident. Guvernul Coreei de Sud va înainta plângeri oficiale în urma evenimentelor de marţi dimineaţă, a transmis oficialul.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.

„Armata sud-coreeană a luat măsuri tactice, inclusiv lansarea de focuri de avertisment”, a transmis Ministerul Apărării din Coreea de Sud prin intermediul unui comunicat.

Aeronava rusă a părăsit spaţiul aerian sud-coreean, dar a revenit după aproximativ 20 de minute, moment în care armata sud-coreeană a mai lansat un foc de avertisment.

Ministerul a transmis că aeronavele sud-coreene trimise „au răspuns în mod normal” incursiunii, fără a oferi detalii suplimentare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.