Alertă în Iași. A fost descoperită o bombă în Piața Sfatului 1
Ultima Ora Social

Alertă în Iași. A fost descoperită o bombă în Piața Sfatului

Alertă cu bomba. Muncitorii care se ocupau de amenajarea spațiului verde din Piața Sfatului, Iași, au descoperit un proiectil din al Doilea Război Mondial în pământul adus pentru lucrări. Pirotehniștii au ridicat proiectilul și urmează să îl detoneze într-un poligon, conform evz.ro

Ieșenii au fost cuprinși de panică după ce a fost lansată o alertă cu bombă. Câțiva muncitori de la spaţii verzi au găsit o bombă chiar în centrul orașului, la Piaţa Palatului.

După semnalarea descoperirii, pompierii și pirotehniștii au intervenit de urgenţă şi au ridicat proiectilul. Acesta data tocmai din al Doilea Război Mondial, informează Antena 3.

Muncitorii care se ocupau de amenajarea spaţiului verde din Piaţa Palatului au găsit proiectilul chiar în pământul adus pentru lucrări.Aceștia au alertat autorităţile şi, imediat, în zona au ajuns pompierii si pirotehniştii.

Cetăţenii au fost foarte speriați atunci când au aflat că o bombă ar fi putut exploda chiar lângă ei, în centrul oraşului.

Autorităţile au deschis o anchetă și urmează să stabilească cum a ajuns proiectilul în pământul adus pentru lucrări.

Un alt proiectil a fost descoperit, întâmplător, de un fermier din județul Brașov. Omul ara un teren agricol dintre localitățile Codlea și Hălchiu, când a trecut cu tractorul peste bomba de aviaţie.

Un echipaj de la Serviciul Pirotehnic al ISU a ridicat dispozitivul. Aceasta urmează să fie distrusă de către specialiști, într-un poligon.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.