ALERTĂ. ÎN CIUDA EUROPEI VIORICA DĂNCILĂ DĂ LEGEA CU CARE VREA SĂ-L SCAPE PE DRAGNEA DE PUȘCĂRIE 1
Ultima Ora Justiție

ALERTĂ. ÎN CIUDA EUROPEI VIORICA DĂNCILĂ DĂ LEGEA CU CARE VREA SĂ-L SCAPE PE DRAGNEA DE PUȘCĂRIE

Liderii Uniunii Europene au tras un semnal de alarmă foarte serios și au criticat intenția Guvernului Dăncilă de a da o Ordonanță de urgență prin care să se revizuiască toate procesele care au fost judecate de completele de 5 judecători.

Mai mult, chiar i s-a pus în vedere conducerii de la București că țara noastră ar putea rămâne fără fondurile europene daca nu rspectă statul de drept.

Cu toate acestea, premierul Dăncilă vrea cu orice preț să dea Ordonanța de urgență care l-ar putea scăpa de pedeapsă pe liderul PSD Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare în Dosarul ”Referendumul”.

Premierul Viorica Dăncilă spune că este necesară adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în perioada 2014-2018.

”Toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea. (…) Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“, a afirmat premierul.Preşedintele Comisiei Europene a spus că niciodată nu va abdica de la respectarea statului de drept, a drepturilor omului, lupta anticorupţie. Oficialii europeni ar trebui să privească cu realism unde sunt drepturile omului la cei care au fost condamnaţi de completurile nelegale. Faptul că vrem să dăm această ordonanţă nu împiedică lupta anticorupţie, o ordonanţă prin care cei care au fost condamnaţi le dăm şansa să îşi dovedească nevinovăţia în faţa unor completuri corecte“,a spus Dăncilă la Antena3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.