ALERTĂ în Budapesta. 10 000 de oameni au PROTESTAT. Gaze lacrimogene împrăștiate de jandarmi
Ultima Ora Externe

ALERTĂ în Budapesta. 10 000 de oameni au PROTESTAT. Gaze lacrimogene împrăștiate de jandarmi

ALERTĂ în Budapesta. 10 000 de oameni au PROTESTAT. Gaze lacrimogene împrăștiate de jandarmi

Aproximativ 10.000 de persoane au participat, duminică, la Budapesta, la un protest față de modificările legislației în domeniul muncii, care au fost calificate de oponenți drept „legi ale sclaviei”, informează postul BBC News și agenția MTI, conform Mediafax.

Protestatarii s-au strâns în centrul Budapestei, după care au mers în fața Parlamentului, iar apoi s-au îndreptat spre sediul televiziunii publice, acesta fiind al patrulea și cel mai amplu protest după ce modificările legislative propuse de Guvernul Viktor Orban au fost adoptate săptămâna trecută.

Noile legi stipulează că firmele pot cere până la 400 de ore suplimentare și pot amâna cu trei ani plata acestora.

Guvernul condus de Viktor Orban susține că această reformă va aduce beneficii angajaților și companiilor care se confruntă cu o criză a forței de muncă.

Participanții la manifestația intitulată „Crăciun Fericit, domnule prim-ministru” au cerut anularea modificărilor controversate din domeniul muncii, un serviciu de radiodifuziune independent și eliminarea corupției și implicării Guvernului în domeniul justiției.

Poliția a folosit gaze lacrimogene după ce unii protestatari au aruncat cu sticle, petarde și alte obiecte spre forțele de ordine aflate în zona sediului televiziunii publice.

Fidesz, partidul condus de premierul Viktor Orban, susține că protestele sunt organizate de „mercenari străini” plătiți de miliardarul american George Soros.

Pe de altă parte, Soros neagă acuzațiile și afirmă că scopul acestora este să creeze un fals inamic extern care să-i permită lui Viktor Orban să acapareze mai multă putere.

Pe lângă Budapesta, acțiuni de protest s-au desfășurat și în alte șapte orașe ale țării.

Embedded video

Embedded video

Embedded video

Embedded video

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii