Alertă. Fostul C.J. Teleorman, audiat în dosarul Belina la Tribunalul București 1
Adrian Gâdea
Ultima Ora Justiție

Alertă. Fostul C.J. Teleorman, audiat în dosarul Belina la Tribunalul București

Fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, actual secretar de stat și președinte al PSD Teleorman, Adrian Gâdea, ar urma astăzi să fie audiat la Tribunalul București în dosarul Belina.

Gâdea are calitatea de inculpat, alături de Gheorghiu Mariana Sanda, Gușă Rodica, Sevil Shhaideh și Stoian Ionela. Cei în cauză sunt judecați pentru infracțiunea de abuz în serviciu, scrie liberinteleorman.ro.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii ianuarie 2014, după adoptarea HG 943/2013 prin care se consfințea trecerea Insulei Belina şi a Braţului Pavel în proprietatea județului Teleorman şi în administrarea Consiliului Județean, în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, Gâdea Adrian Ionuţ a făcut demersuri astfel încât să creeze posibilitatea încheierii a trei contracte de închiriere între Consiliul Judeţean Teleorman pe de o parte și Teldrum, pe de altă parte. Contractele, având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean.

Prejudiciul creat în dauna județului Teleorman este estimat la valoarea de 5.646.237 lei (defalcat pe contractul nr 1: 2.029.202,09 lei, contractul nr. 2: 2.743.880,93 lei şi contractul nr. 3: 842.364,76 lei), ceea ce reprezintă și folosul obținut de beneficiarii contractelor de închiriere.

Adrian Gâdea a devenit inculpat, deși, inițial, avea calitatea de urmărit penal, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii, în forma complicității, a infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.