ALERTĂ. Focar nou de pestă porcină africană, confirmat într-o localitate din Buzău
Europarlamentarii PNL cer 80 milioane de euro din Bugetul UE pentru fermierii afectați de pesta porcină
Ultima Ora Social

ALERTĂ. Focar nou de pestă porcină africană, confirmat într-o localitate din Buzău

ALERTĂ. Focar nou de pestă porcină africană, confirmat într-o localitate din Buzău

 Un focar nou de pestă porcină africană a fost confirmat, joi, într-o gospodărie din localitatea Focșănei, din județul Buzău, unde un porc a murit și alți trei au fost eutanasiați, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Buzău, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București a confirmat prezența virusului PPA la toți cei 4 porci din gospodăria din localitatea Focșănei.

“Pe lângă cele două dezinfecții efectuate ieri (miercuri n.r.) DSVSA Buzău ia astăzi (joi – n.r.) noi măsuri: informarea locuitorilor din zonă, amplasarea de afișe în zona gospodăriei, recensământul suinelor din localitate”, arată sursa citată.

Miercuri, un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focșănei, comuna Vadu Pașii, a murit, iar medicii sanitar-veterinari au constatat că în aceeași gospodărie mai existau trei suine care sufereau de stări febrile, una fiind în stare de agonie.

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat și transportat, împreună cu cadavrul raportat inițial la sediul DSVSA Buzău, iar în gospodărie s-a realizat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

Ulterior, și ceilalți doi porci au fost eutanasiați, anunță Prefectura Buzău.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii