Alertă. Dispare Atlassib – Carabulea dizolvă firma cu care a devenit celebru și bogat 1
Ultima Ora Social

Alertă. Dispare Atlassib – Carabulea dizolvă firma cu care a devenit celebru și bogat

Atlassib, compania de transport cu care Ilie Carabulea s-a făcut remarcat în mediul de afaceri, va dispărea. Aceasta va fi divizată, activitatea urmând a fi transferată către alte trei firme ale familiei: transportul către Atlantic Travels International SRL, închirierea imobiliară către Horticola international SRL și Tipo Trib SRL, scrie profit.ro.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Compania, cu peste 430 de angajați, a atins anul trecut datorii de 98,3 milioane lei. „Prin divizare se vor realiza următoarele deziderate: atingerea unui optim de organizare și eficiență pentru creșterea profitabilității și întărirea poziției pe piața de profil, utilizarea mai bună a resurselor economico-financiare prin redimensionarea societății, o mai bună gestionare a activității și riscurilor, precum și o stabilitate mai mare a noilor societăși și posibilitatea dezvoltării fiecărei ramuri de activitate (…)”, se arată în document.

Asociații Atlassib sunt Marina Carabulea – 90,2% și Corneliu Tănase – 9,8%. Compania a fost înființată în anul 1993 și este unul dintre cei mai mari transportatori de călători pe distanțe lungi din România. Cu peste 500.000 de clienți anual, Atlassib efectuează curse naționale și internaționale în 13 țări din Europa și deține o flotă de 166 de autocare și 79 de microbuze. În urma divizării, Atlantic Travels International va fi controlată de Marina Carabulea – 88,4% (anterior 51%), Corneliu Tănase – 9,3% și Blackstone Plaza – 2,3% (anterior 49%), iar Horticola International, anterior deținută integral de Atlassib, îi va avea ca asociați pe Marina Carabulea – 90,2% și Corneliu Tănase – 9,8%. Tipo Trib va fi împărțită de Marina Carabulea – 87,9%, Corneliu Tănase – 9,5%, Oprea Nicolae Carabulea – 1,3% (anterior 50%) și Ilie Tudor Carabulea – 1,3% (anterior 50%).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.