Alertă. Carmen Dan e în stare de șoc. Mii de plângeri penale pe numele Jandarmeriei 1
OFICIAL! Dosarul 10 August a fost clasat. Carmen Dan și șefii Jandarmeriei scapă de urmărirea penală pentru gazarea românilor în fața Guvernului
Ultima Ora Social

Alertă. Carmen Dan e în stare de șoc. Mii de plângeri penale pe numele Jandarmeriei

4200 de plângeri ale românilor împotriva jandarmilor în urma intervenției în forță la Mitingul din 10 August 2018 când oamenii conduși de ministrul de interne Carmen Dan au gazat și bătut românii în Piața Victoriei din Capitală.

Mai mult, Comunitatea #Declic a trimis mailuir oficialilor europeni pentru a-i informa despre evenimentele din data de 10 August 2018.

Cetățenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violențelor exercitate asupra protestatarilor pașnici în 10 august 2018.

”Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forțele de ordine al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestații este ultima soluție a autorităților. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forță, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu șrapnel și tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, pașnici, inclusiv copii, bătrâni și femei însărcinate care își exercitau dreptul democratic de a protesta”, se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4200 de români, la inițiativa comunității Declic.

 

Scrisoarea comunității Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE și Jandarmeria Europeană.

”Doamnă Mogherini, domnilor Lacroix și Stoltenberg, jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiași care, în 10 august 2018, au lovit și gazat fără menajamente femei însărcinate, copii și bătrâni care își exercitau pașnic dreptul democratic de a protesta. Nu le permiteți să aibă onoarea de a vă însoți și luați în calcul mesajul românilor care v-au scris și vă solicită retragerea jandarmilor din misiunile internaționale de menținere a păcii”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.