Anca Dragu, va prelua funcția de Guvernator al Băncii Naționale al Republicii Moldova
Anca Dragu, va prelua funcția de Guvernator al Băncii Naționale al Republicii Moldova
Externe Ultima Ora

Al doilea om din România, consternat de ceea ce se întâmplă în SUA! Anca Dragu, șeful Senatului mesaj de ultimă oră!

Președintele Senatului, Anca Dragu, se arată consternată de ceea ce se întâmplă în Statele Unite.

Șefa Senatului, speră că violențele se vor termina curând și America va reveni la normalitate.

”Make America normal again!

În august 1999, aterizam pentru prima dată la Washington, pe Aeroportul Dulles International. Căldură, soare, umezeală, oboseala unui drum lung, precum și emoția și teama unui nou început au făcut din acea zi una de neuitat.

Începeam aventura studențească în SUA. M-am adaptat rapid la noua lume, una fascinantă, cosmopolită și dinamică. Aproape 70% dintre colegii mei de la George Washington University erau studenți internaționali.

Mi-am făcut prieteni din toate colțurile lumii, petreceam ore în șir discutând despre economia și politica diferitelor țări. Era o lume a dezbaterilor deschise, oneste. Trăiam o permanentă confruntare de idei.

Amfiteatrele universităților GWU și Georgetown găzduiau frecvent vorbitori celebri din întreaga lume, oameni de care auzisem, dar pe care nu speram să îi întâlnesc.

În Washington am înțeles ce înseamnă toleranța și înțelegerea.Mă uit consternată la știri și nu recunosc orașul în care am învățat, am muncit, am locuit.

Haos și violențe, manipulare, radicalizare; dialogul a fost înlocuit de țipete. Și toate acestea pentru că fostul președinte Donald Trump refuză să accepte înfrângerea.

Mandatul fostului președinte a fost marcat de agresiune, divizare internă, război comercial, negarea problemelor de mediu la nivel global, dezechilibre macroeconomice, adâncirea decalajelor interne.

Cu toate acestea (sau pentru toate acestea), Donald Trump refuză să accepte înfrângerea și blochează învestirea președintelui Biden. Sper ca liniștea să fie rapid restabilită și noul președinte să-și preia mandatul”, a scris Anca Dragu.

Al doilea om din România, consternat de ceea ce se întâmplă în SUA! Anca Dragu, șeful Senatului mesaj de ultimă oră! 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.