Airbus încheie un parteneriat cu United Airlines pentru a gestiona informațiile despre aeronave
Ultima Ora Social

Airbus încheie un parteneriat cu United Airlines pentru a gestiona informațiile despre aeronave

Airbus încheie un parteneriat cu United Airlines pentru a gestiona informațiile despre aeronave si pentru a îmbunătăți capabilitățile de întreținere predictive

#Airbus @united @PalantirTech #Skywise

Toulouse, 11 Iunie 2019 – United Airlines este cea mai recentă companie aeriană care se conectează la Skywise, platforma de date a Airbus, în urma unei înțelegeri semnate recent între compania aeriană și Airbus. United va fructifica Skywise pentru a-și îmbunătăți toate aspectele legate de mentenanța și operațiunile inginerești aferente flotei Airbus.

Beneficiind de instrumente vizuale flexibile, Skywise permite companiilor aeriene să stocheze, acceseze, gestioneze și analizeze datele mai eficient și în același timp să realizeze o analiză comparativă cu privire la trendurile altor companii aeriene. Skywise oferă toate elementele tehnologice la un loc incluzând stocare de date, vizualizare, alertare și chiar pachete de învățare a mecanismului, permițând companiei United și altor companii aeriene să își dezvolte și lanseze propriile produse analitice.

În plus, Skywise se conectează perfect cu platforma de integrare a datelor, Palantir Foundry. United a început să utilizeze această platformă în 2018 iar folosirea simultană a Palantir Foundry și Airbus Skywise îi va oferi companiei United toate datele și uneltele necesare pentru a îmbunătăți fiabilitatea operațiunilor.

„Suntem mândri să fim parteneri cu Airbus și Palantir pe această nouă  platformă de date, lucru care ne va permite să  maximizăm performanțele flotei noastre Airbus prin analizarea celor mai bune date pe care le avem la dispoziție și folosind acele informații pentru a ne îmbunătăți continuu operațiunile” a menționat Praveen Sharma, Vice Președintele companiei United însărcinat cu Produse Digitale și Analiză.

Marc Fontaine, responsabil pentru Transformare Digitală la Airbus, a spus: „Skywise va avea o contribuție semnificativă prin deblocarea datelor, ceea ce va stimula eficiența operațiunilor de mentenanță  și de zbor a aeronavelor pentru flota United Airlines”. Acesta a adăugat că „Potențialul United va fi chiar mai mare odată ce Skywise se va extinde către alte ramuri ale business-ului, împreună cu Palantir.”

Lansat în 2017, Skywise a devenit rapid o platformă de referință utilizată de toți marii jucători din aviație pentru a îmbunătăți performanțele operaționale, asigurând continuitatea completă a datelor cu beneficii pentru întregul lanț valoric. Astăzi, peste 70 de companii aeriene din întreaga lume sunt conectate la Skywise.

Skywise oferă tuturor utilizatorilor un punct de acces unic la datele lor aviatice agregate și anonime, îmbogățite din multiple surse din industrie, având ca rezultat final o platformă de tip cloud, securizată. Cu cât marile companii aeriene și OEM (Original Equipment Manufacturer) oferă mai multe date platformei Skywise, cu atât sunt mai precise prognozele și modelele pentru clienții conectați la aceasta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.