Aviz favorabil pentru prima de comercializare în agricultură pentru produsele românești
Dezvoltarea agriculturii ecologice. Subvenții acordate acestui sector
Ultima Ora Social

Agricultura românească merită mai mult. Câți bani au fost oferiți fermierilor

Încă din 2016, PSD a venit în sprijinul cultivatorilor de roșii, dezvoltând programul de subvenții „Tomate”, iar rezultatele vorbesc de la sine. Anul trecut, 151 milioane de lei au ajuns la 16.000 de fermieri din întreaga țară, dintre care, 757 au fost tineri care s-au întors din străinătate ca să-și facă un rost aici. Cu acești bani, au fost cultivate 65.000 de tone de roșii românești, proaspete și sănătoase. Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate va continua şi în anul 2019. Mai mult, Guvernul a reabilitat și extins infrastructura de irigații.

Să nu uităm că țara noastră are un potențial agricol imens, având cea mai mare suprafață agricolă utilizată dintre țările membre UE. Astfel că, nu este deloc întâmplător faptul că în anul 2018 România a exportat produse agricole în valoare de peste 4 miliarde de euro, agricultura rămânând unul dintre sectoarele care a contribuit din plin la obținerea unor venituri substanțiale de către țara noastră.

Românii merită să mănânce mai sănătos, iar pentru asta fermierii români trebuie sprijiniți în continuare să se dezvolte pentru a-și putea crește producția. Vreau să vedem pe tarabe și rafturi tot mai multe produse românești naturale. Îmi doresc ca și copiii de astăzi să simtă gustul copilăriei noastre și să se bucure de produse de la noi din țară, sau măcar, să nu mai aibă parte de produse importate care sunt injectate, fără gust și cu o valoare nutritivă slabă.

Din păcate, de multe ori, produsele importate sunt sub standarde și de o calitate indoielnică sau chiar nocivă. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat duminică, 14 aprilie, că după patru zile de controale la importurile de fructe și legume în care au fost verificate 430 de camioane și 3 depozite și au fost date amenzi de peste jumătate de milion de lei, au fost distruse peste 80 de tone de legume și fructe, cele mai multe produse cu probleme provenind din Polonia, Ungaria și China.

PSD este singurul partid care a început, care poate și vrea să lupte în continuare ca România să obțină maxim de beneficii de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea agriculturii naționale.

România e puternică dacă are o agricultură care produce calitativ!

Agricultura românească merită mai mult, românii merită mai mult!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputat PSD Alexandru Rotaru

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.