Administraţia Trump declară război industriei auto germane 1
"Germania este prizoniera Rusiei pentru că îşi primeşte o mare parte din energie de la Rusia", a spus Trump
Ultima Ora Externe

Administraţia Trump declară război industriei auto germane

Preşedintele Statelor Uninte ale Americii, Donald Trump, dorește să reducă prezenţa producătorii germani de automobile în SUA.

Revista germană Wirtschaftswoche, citată de reuters, a declarat că președintele american Donald Trump a avut drept scop să reducă prezenţa producătorilor germani din Statele Unite și că ia spus președintelui francez Emmanuel Macron că vrea să oprească progresul Mercedes-Benz de la New York.

Producatorii germani de automobile controlează  90 la sută din piaţa auto premium din SUA, cu BMW care deține mărcile Rolls-Royce şi BMW în timp ce grupul Daimler Mercedes-Benz -Volkswagen controleaza Bentley, Bugatti, Porsche și Audi.

 

Administrația Trump a deschis o investigație comercială cu privire la faptul dacă importurile de vehicule au afectat industria auto americană.

Citând mai mulți diplomați europeni și americani anonimi, revista a declarat joi că Trump ia spus lui Macron, în aprilie, că va respecta politica sa comercială suficient de mult până când nu vor fi lansate modele Mercedes-Benz pe Fifth Avenue din New York.

In cadrul UE, Germania este cel mai mare exportator de automobile către Statele Unite.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.