a patra scurgere de gaze naturale din Nord Stream, identificată în Marea Baltică, anunţă Paza de Coastă suedeză 1
Externe Ultima Ora

a patra scurgere de gaze naturale din Nord Stream, identificată în Marea Baltică, anunţă Paza de Coastă suedeză

O a patra scurgere de gaze naturalae a fost identificată în Marea Baltică din gazoductele Nord Stream, vizate de un presupus sabotaj, anunţă joi Paza de Coastă suedeză.

„Sunt două scurgeri de partea suedeză şi două de partea daneză”, a declarat AFP un reprezentant al autorităţii suedeze.

Cele două scurgeri de gaze naturale din Nord Stream de partea suedeză se află ”în apropiere una de alta”, a precizat aceasta, conform news.ro.

Autorităţile din Suedia şi Danemarca vorbeau, până acum, despre o scurgere de partea suedeză şi două de partea daneză.

Aceste scurgeri – care au fost descoperite în urma a două explozii, care au avut loc luni dimineaţa şi seara – se află în apele internaţionale, în largul Insulei daneze Bornholm şi în zonele economice exclusive ale celor două ţări scandinave.

Paza de Coastă suedeză nu a putut să precizeze imediat de ce semnalarea acestei a patra scurgeri are loc atât de târziu.

Însă cele două scurgeri de partea suedeză se află în acelaţi sector, precizează ea.

Distanţa este ceva subiectiv, dar sunt în apropiere una de cealaltă”, declară un repreentant al Pazei de Coastă.

Autoritatea nu era în măsură să confirme informaţii din presa suedeză potrivit cărora această nouă scurgere de gaze naturale are loc din gazoductul Nord Stream 2.

Suedia a raportat până acum o scurgere de gaze naturale din Nord Stream 1, la nord-est de Insula Bornholm.

Danemarca a confirmat o scurgere de gaze naturale din Nord Stream 2 la sud-est de insulă, şi una la nord-est, din Nord Stream 1.

Scurgeri vaste provoacă barbotări marine cu un diametru de câteva sute de metri la suprafaţă, care fac imposibilă, în prezent, vreo inspecţie, potrivit autorităţilor.

Rusia, suspectată de presupus sabotaj al gazoductelor Nord Stream la Marea Baltică, a contra-atacat miercuri şi a arătat cu degetul Statele Unite şi a obşinut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, iar Washingtonul denunţă o nouă operaţiune de ”dezinformare”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.