Captură uriașă a polițiștilor din Ilfov. Peste 1 milion de țigarete de contrabandă au fost descoperite
Ultima Ora Social

26.000 de țigarete de contrabandă descoperite într-un autovehicul condus de un român

Aproximativ 26.000 de ţigarete de contrabandă, descoperite într-un autovehicul condus de un cetăţean român

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Biroul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere au descoperit într-un autovehicul condus de un cetăţean român aproximativ 26.000 ţigarete de contrabandă.

În data de 30.07.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Biroul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit pentru control un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Acesta era condus de cetăţeanul român M.R., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, despre care existau informaţii că este implicat în activităţi de contrabandă.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul autovehiculului 26.180 ţigarete (1.309 pachete) pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative şi suma de 3.310 lei

Bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 13.090 lei, suma de bani şi autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Patru cetăţeni turci, opriţi la frontiera cu Ucraina
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru cetăţeni turci care au traversat ilegal fluviul Dunărea în dreptul localităţii Chilia Veche, cu o ambarcaţiune.

Persoanele în cauză au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

În data de 30.07.2018, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au depistat, pe raza localităţii Chilia Veche, judeţul Tulcea, patru persoane, doi adulţi şi doi minori, care se deplasau, pe jos, spre localitate.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Turcia, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 37, respectiv 32 de ani, doi minori de 6 şi 9 ani şi că au traversat fluviul Dunărea din Ucraina în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Întrucât minorul de 6 ani avea febră, el a fost transportat la Spitalul Judeţean Tulcea unde a primit îngrijirile medicale necesare. La cercetări, aceştia au declarat că s-au deplasat în scop turistic din Turcia în Ucraina şi că nu ştiau că au trecut frontiera, fiind acum pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie România-Ucraina, cetăţenii turci fiind predaţi către autorităţile ucrainene, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Cetăţean român cu mandat european de arestare, depistat la P.T.F. Ostrov
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov au depistat un cetăţean român pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Spania, pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului.

În data de 30.07.2018, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român C.M., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ilfov, pasager într-un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei în cauză era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Spania, pentru săvârşirea unor infracţiuni contra patrimoniului.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, a declarat într-un comunicat de presă remis newsteam.ro Garda de Coastă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.