Alertă. Facebook a picat
Facebook dă asigurări. Rețeaua și-a revenit 100%. CIA: ”N-am provocat noi”
Ultima Ora Externe

2 milioane de euro, amendă pentru Facebook din Germania. Nu a combătut instigarea la ură

Autoritățile din Germania au amendat Facebook cu două milioane de euro după ce au constatat că gigantul american nu a luat măsurile necesare pentru a combate instigarea la ură în mediul online, au anunțat oficiali de la Berlin, citați de POLITICO.

Biroul Federal de Justiție (BfJ), aflat în subordinea Ministerului Justiției, a amendat Facebook din cauza nerespectării legii privind conținutul ilegal, potrivit unui raport al instituției.

Amenda este una relativ redusă, comparativ cu veniturile de 15 miliarde de dolari raportate de companie pentru primul trimestru al anului, dar are o valoare simbolică, aceasta fiind prima dată când o țară europeană amendează gigantul american pentru eșecul de a combate acest fenomen.

Potrivit legii, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018, companiile sunt obligate să publice, de două ori pe an, un raport care să prezinte plângerile pe care le-au primit în legătură cu incitarea la ură.

„BfJ a constatat că, în raportul întocmit, numărul de plângeri referitoare la conținutul ilegal nu este cel real”, a informat Biroul Federal de Justiție, care a adăugat că acest fapt „creează o imagine distorsionată în legătură cu fenomenul conținutului de acest tip de pe platforma online și cu modul în care rețeaua socială se ocupă de aceste situații”.

„Platformele digitale sunt în mod clar responsabile pentru conținutul postat pe site-urile lor”, a declarat ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht. „Trebuie să fie clar că așa-numitele standarde comunitare ale Facebook nu sunt deasupra legii”, a adăugat ea.

Compania americană poate contesta în instanță amenda primită.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii