Bombă.Se pregătește cel mai mare protest al Românilor. Parlamentarii în pericol
Social Ultima Ora

16 mitraliere MP5 au fost în mijlocul mulțimii din Piața Victoriei. Putea duce la o tragedie națională

16 mitraliere MP5 au fost în mijlocul mulțimii din Piața Victoriei. Putea duce la o tragedie națională

Jurnalistul Moise Guran afirmă că, vineri noapte, patru dube de luptatori SIAS, înarmați cu mitraliere, au fost trimise în zona Pieței Victoriei, ceea ce putea duce la o tragedie.

„Patru dube cu luptători SIAS (trupe de asalt urban) sunt trimise să intervină după un pretins apel la 112 care ar fi raportat devastarea fast-foodului Springtime de pe Titulescu. Este de văzut de unde au venit (locația) dubele respective și cum au fost prinse ele în mulțime. De ce au avut acel traseu prin Piață Victoriei, prin mulțime?

Suntem deja pe scenariul principal al revoluției din 89 – atunci au fost trimiși luptători antitero să ajute armata, omorâți și transformați post-mortem în teroriști. Spre deosebire de jandarmi, polițiștii de la SIAS sunt înarmați cu mitraliere MP5. Sunt mascați și unii și alțîi, iar lumea nu face diferența, chiar dacă pe cei de la SIAS scrie Poliția. Blocate de mulțime, dubițele de la Poliție dau ba înainte, ba înapoi și sunt retrase greu de acolo.

Bănuiala mea este că s-a dorit provocarea unor incidente în care polițiștii și-ar fi pierdut mitralierele pe acolo și atunci chiar ar fi ieșit prăpăd, ar fi tras unii în alțîi că tampitii. Există o scenă în care, aparent, un polițist mascat (nu știu dacă de la SIAS) lovește cu pumnul un om și îl pune la pământ. Nu știu dacă are legătură cu cele patru mașini, căci primele două din față s-au separat de celelalte două, din cauza mulțimii. Au început să dialogheze cu oamenii și le-au cerut permisiunea să le facă loc să se retragă. Au reușit să iasă de acolo după intervenția jandarmilor, singurele pagube fiind câteva pietre luate în caroserie. Cred că a fost doar o chestiune de timing și de noroc. Dacă mai întârziau puțin prin zona, sau dacă ajungeau să se desfășoare unde fuseseră trimise, probabil că ar fi fost atacate de cei câțiva huligani care operau deja pe Titulescu și cine știe la ce s-ar fi ajuns. Faptul că s-au blocat în mulțime a salvat probabil vieți.

Adevărată întrebare este cine a dat aceste ordine? Cum trimiți 16 mitraliere în mijlocul unei mulțimi? Dar oare șefii Poliției au știut unde îi trimit pe cei de la SIAS? Dar jandarmii știau de ei? Sau a venit pur și simplu ordin de la centrul de comandă din MI și i-au trimis în orb, fără nicio coordonare cu jandarmii care ar fi trebuit să fie desfășurați în civil la locul respectiv. Uite așa obțîi victime umane, iar după aia procurorii îți caută teroriști 20 de ani și nu ii găsesc”, a scris Guran pe moise.ro.

Guran spune și ce s-ar fi întâmplat dacă se ajungea la morți în rândul jandarmilor și protestarilor.

„Încercați să vedeți tabloul general. Cum ar fi fost dacă după mitingul din 10 august ar fi fost victime? Dar dacă victimele ar fi fost dintre jandarmi sau forțele de ordine? S-ar fi justificat atunci măsuri de securitate sporite? Dar dacă președintele Iohannis ar fi fost acuzat că a orchestrat violențele pentru a doborî guvernul? Dacă PSD-ul făcea apoi o contramanifestație împotriva lui Iohannis? Observați că nu e nevoie de un desant al trupelor Spetznaz că să faci o lovilutie. Sunt suficienți câțiva lideri politici răzbunători și proști, câțiva comandanți incompetenți pe la Ministerul de Interne, un președinte puțîn implicat și niște servicii de informații aparent absente.

Ei bine, da, așa se ajunge la o dictatură. Ar fi urmat impunerea unor măsuri deosebite, suspendarea drepturilor civile și o legislație mai dura pentru manifestațiile de stradă, eventual modificări ale legilor justiției, pe repede înainte, că doar aveam și urgență care să justifice ordonanțe. Dragnea are toate instrumentele pentru a face asta, devreme ce poate da legi, ordonanțe, ba chiar îl poate îndepărta (fie și numai temporar, prin suspendare) pe președinte din funcție și din CSAT”, a mai scris Guran, potrivit aktual24.ro.

16 mitraliere MP5 au fost în mijlocul mulțimii din Piața Victoriei. Putea duce la o tragedie națională 1
Moise Guran

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.