13 trenuri noi achiziționate de Metrorex pentru secțiunea Drumul Taberei-Eroilor
Veste mare pentru bucureșteni. Magistrata 5 va fi dată în funcțiune în acest an
Ultima Ora Social

13 trenuri noi achiziționate de Metrorex pentru secțiunea Drumul Taberei-Eroilor

Metrorex va achiziționa 13 trenuri noi de metrou pentru secțiunea Drumul Taberei – Eroilor și opțional și-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de același tip, destinate operării pe secțiunea Eroilor – Iancului, a anunțat joi compania, conform mediafax.ro

Anunțul de participare la licitație a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) doar după ce documentația a fost verificată și validată de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Procedura de licitație își urmează cursul conform legislației, cu respectarea caietului de sarcini elaborat de consultantul internațional avizat de Metrorex și Autoritatea Feroviară Română (AFER), singurul organism abilitat pentru avizarea din punct de vedere tehnic, care respectă standardele și reglementările în vigoare.

„Trenurile de metrou ce urmează a fi achiziționate de Metrorex vor fi noi, firma câștigătoare va face un prototip dedicat, pe baza căruia să fie fabricate și restul trenurilor comandate. Designul trenurilor va fi stabilit în faza de proiectare a acestora, de către câștigătorul procedurii de achiziție, cu avizul Metrorex și al consultantului. Construcția vagoanelor din oțel și sistemul de ventilație a salonului pentru călători, ce include răcirea aerului, au fost alese pe criterii obținute în urma unor analize tehnico-economice. În caietul de sarcini este prevăzut ca iluminatul să fie cu leduri”, au subliniat reprezentanții Metrorex.

De asemenea, Metrorex precizează că a respectat de fiecare dată toate procedurile legale în ceea ce privește achizițiile publice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.