120.000 de cărți cu Istoria României oferite elevilor de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea 1
Ultima Ora Social

120.000 de cărți cu Istoria României oferite elevilor de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea

120.000 de cărți cu Istoria României oferite elevilor de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea

Primăria municipiului București va edita și va distribui 120.000 de exemplare din două cărți: Istoria Ilustrată a României pentru elevi și Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Cărțile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătorește Centenarul. Valoarea proiectului depășește 2,5 milioane de lei.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de săptămâna viitoare se află un proiect privind cooperarea între municipiul București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive – PROEDUS și Asociația Culturală Ludmila Vidrascu, în vederea finanțării și realizării în comun a proiectului „Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor”.
„Scopul și obiectivele proiectului «Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor» este de a promova în rândul elevilor bucureșteni evenimentele pe care le-a traversat România pe parcursul ultimelor 100 de ani”, se arată în proiectul de hotărâre. Proiectul își propune editarea și distribuirea a două cărți: Istoria Ilustrată a României pentru elevi, autoare Magda Stan și Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, autor Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Române).
„De asemenea, tot în cadrul proiectului, sub genericul «Pe urmele istoriei neamului» se dorește desfășurarea unei caravane itinerantă în minim 20 de instituții școlare din București, la care vor participa personalități ale vieții academice și culturale românești, care le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern și a istoriei Europei”, prevede documentul.
Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Aceste cărți vor fi date elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018, iar valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.