100.000 de IT-iști vor pierde din salarii din cauza unei legi anapoda
Ultima Ora Social

100.000 de IT-iști vor pierde din salarii din cauza unei legi anapoda

100.000 de IT-iști vor pierde din salarii din cauza unei legi anapoda

Salariile a zeci de mii de angajaţi ar putea fi diminuate de la 1 ianuarie 2019. O lege importantă ar putea declanşa un scandal imens. 

Analiştii fiscali avertizează că scutirea de impozit pe venit pentru angajaţii din IT şi cercetare-dezvoltare ar putea să nu mai fie aplicată de anul viitor. Până acum, Executivul nu a dat nicun act normativ care să prelungească această scutire. Ceea ce înseamnă că unele lefuri s-ar putea diminua. Doar în sectorul IT lucrează peste 100.000 de persoane.

„Angajatorul şi angajatul vor stabili care este nivelul salariului brut din 1 ianuarie 2019 când prin ipoteză nu s-ar mai aplica reglementarea actuală care făcea posibilă acoperirea de către stat a unei porţiuni din această contribuţie”, a afirmat avocatul Dan Dascălu.

O atenționare în acest sens transmite si consultantul fiscal, Daniel Anghel, care anunţă cu cât ar trebui crescut salariul brut al celor din IT și cercetare-dezvoltare dacă actul normativ al Guvernului nu va mai veni.

„Costul suplimentar pentru zona de IT şi cercetare – dezvoltare era undeva în zona de 7% pentru angajator, în măsura în care se dorea să se păstreze netul pentru aceste categorii compania trebuia să crească cu 27% brutul”, a adăugat Daniel Anghel

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.