CSM București vrea să-i prelungească contractul Cristinei Neagu. Ce îi oferă handbalistei 1
Sport

CSM București vrea să-i prelungească contractul Cristinei Neagu. Ce îi oferă handbalistei

Clubul CSM Bucureşti doreşte prelungirea contractului handbalistei Cristina Neagu, scadent în vara acestui an, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei remis, vineri, AGERPRES.

„Clubul Sportiv Municipal Bucureşti anunţă că îşi doreşte să o păstreze pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a echipei noastre de handbal. Primăria Capitalei, prin Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, făcea în urmă cu aproape doi ani eforturi uriaşe pentru a o readuce în ţară pe Cristina Neagu. Din respect pentru fanii echipei noastre şi pentru cei ai handbalului românesc, acum facem din nou eforturi ca sportiva Cristina Neagu să rămână în România, la CSM Bucureşti”, se arată în comunicatul citat.

Conducerea clubului a făcut o contraofertă şi aşteaptă un răspuns din partea handbalistei. „La solicitarea sportivei şi a agentului său, în dorinţa de a continua împreună, CSM Bucureşti i-a făcut în aceste zile o contraofertă Cristinei Neagu şi aşteaptă acum decizia jucătoarei. CSM Bucureşti precizează că oferta pentru noul contract se înscrie în limitele înţelegerii anterioare, atât din punct de vedere salarial, cât şi al condiţiilor legate de cazare, accidentări, asigurări medicale şi condiţii de pregătire sportivă. În acest moment Cristinei Neagu îi sunt plătite toate cheltuielile legate de tratament şi recuperare, conform contractului în vigoare”, se precizează în comunicat.

„Primarul General Gabriela Firea şi-a arătat aprecierea în nenumărate rânduri faţă de marea sportivă Cristina Neagu, căreia, de altfel, i-a acordat anul trecut distincţia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti. Cu toate acestea, prin decizia politică a Guvernului, concretizată în proiectul de Buget de stat din acest an, Capitala României a fost văduvită de aproximativ 180 de milioane de euro, adică aproape 25% din bugetul Bucureştiului, ceea ce impune reevaluarea tuturor cheltuielilor. Primăria Capitalei îşi reiterează sprijinul pentru dezvoltarea sportului de masă şi de mare performanţă, însă nu poate susţine, cel puţin anul acesta, majorări de cheltuieli care ar putea genera discrepanţe evidente faţă de alte alocări bugetare necesare dezvoltării oraşului sau îmbunătăţirii vieţii de zi cu zi a bucureştenilor”, se mai arată în adresa Primăriei Capitalei.

Handbalista Cristina Neagu, interul stânga al echipei naţionale a României, a semnat în vara anului 2017 un contract valabil doi ani cu CSM Bucureşti. Aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018 în urma unei anchete realizată de Federaţia Europeană de Handbal (EHF), Neagu se află în prezent în recuperare după ruptura de ligamente suferită la finalul anului trecut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.