Ultima oră. Școli închise în Capitala în urma epidemiei. Vezi lista completă 1
Social

Ultima oră. Școli închise în Capitala în urma epidemiei. Vezi lista completă

Scoli inchise Bucuresti. Cursurile vor fi suspendate pentru zilele de joi și vineri.

Decizia de închidere a școlilor și grădinițelor a fost luată la recomandarea Direcției de Sănătate Publică din cauza absentismului ridicat.

Listă școli închise București

Școli închise București. Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti a transmis Inspectorului Şcoalar General propunerea de închidere, în zilele de 31 ianuarie şi 1 februarie, a următoarelor unităţi de învăţământ:

– Complex Social de Servicii Sf. Andrei

– Grădiniţa nr. 50

– Grădiniţa nr. 47

– Şcoala gimnazială nr. 162

– Şcoala gimnazială Iancului – grădiniţă

– Şcoala nr. 66

– Şcoala nr. 195

– Şcoala nr. 88

– Şcoala nr. 70

– Grădiniţa Scufiţa Roşie

– Grădiniţa nr. 207

– Grădiniţa nr. 4

– Grădiniţa nr. 60

– Grădiniţa nr. 229

– Grădiniţa Albinuţele

De sâmbătă, 2 februarie, elevii intră în vacanţă, până luni, 11 februarie.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Streinu Cercel, a precizat că este important ca, în vacanţă, elevii să evite aglomerațiile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reamintit miercuri că inspectoratele şcolare împreună cu direcţiile de sănătate publică pot lua decizia suspendării cursurilor, acolo unde absenteismul din cauza gripei depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală.

„Inspectoratele şcolare împreună cu direcţiile de sănătate publică pot să ia decizia suspendării cursurilor acolo unde absenteismul depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală. Circulaţia virusului gripal este mai intensă în anumite regiuni. Acolo măsurile trebuie luate în concordanţă cu ceea ce se întâmplă”, a precizat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a spus că judeţele afectate de gripă sunt în sudul ţării şi focare locale în rest.

„Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii”, a explicat ministrul.

 Ea a menţionat că numărul cazurilor de îmbolnăviri în şcoli, în prima săptămână, în momentul în care a luat decizia de a transmite Ministerului Educaţiei rugămintea să suspende cursurile (pe 25 ianuarie), a fost de 5.824, iar în următoarea săptămână, exceptând zilele libere, 4.700.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.