„Investește în tine”, investește în viitor! Ce va aduce acest program pentru România
Social

Tinerii nemțeni, încurajați de PSD să acceseze programul guvernamental “Investește în tine”!

Deputatul PSD de Neamț Alexandru Rotaru a făcut referire, în declarația politică susținută miercuri, 20 februarie, la programul guvernamental “Investește în tine”.

“Mă bucur să constat că programul ”Investește în tine” este accesat de către tineri. În perioada octombrie – decembrie 2018 au fost depuse nu mai puțin de 2.400 de cereri de finanțare. Dintre acestea 1.350 au fost deja aprobate de Guvern. Reamintesc că acest program al Guvernului PSD-ALDE oferă posibilitatea fiecărui tânăr să își plătească studiile, să aibă acces la servicii medicale de calitate și să investească în dezvoltarea lui profesională. Tinerii care au între 16 şi 26 de ani pot lua credite cu dobândă zero de până la 40.000 de lei, iar cei între 26 şi 55 de ani pot primi un credit de până la 35.000 de lei.

Din credit se pot achiziționa cărţi, rechizite, cursuri, revistelor de specialitate; plata creşelor, grădiniţelor, şcolilor particulare; plata cursurilor de specializare/calificare; plata cursurilor de pregătire profesională; taxe de studii aprofundate, master, doctorat, MBA etc.; plata chiriei şi a utilităţilor; plata locurilor de cazare în căminele studenţeşti; o parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe; modernizarea sau renovarea unei locuinţe; costul medicamentelor, analizelor, serviciilor dentare şi al intervenţiilor chirurgicale.

Foarte important de precizat este și faptul că perioada maximă de creditare este de 10 ani iar ratele de rambursare încep abia după absolvirea școlii și angajare. Acesta este garantat de stat în proporție de 80%.

Iată că în acest an, Ministerul Finanţelor a stabilit ca plafonul pentru 2019 al programului să fie în valoare de 1 miliard de lei, luând în calcul gradul ridicat de interes manifestat până acum din partea potenţialilor beneficiari.

Eu cred, mai mult ca oricând, că în România de astăzi, fiecare tânăr trebuie să aibă șansa să evolueze și să fie motivat să rămână aici, în România. Iar statul român, prin acest program, vine în ajutorul persoanelor care până de curând erau defavorizate și, în general, respinse de către bănci atunci când doreau să aplice pentru un credit.

De aceea, îi încurajez pe toți tinerii din România, dar mai ales pe cei nemțeni să acceseze aceste credite care sunt extrem de avantajoase”, a arătat deputatul social-democrat într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.