Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat de soție
Social

Sfârșit tragic pentru un copil de 12 ani, aflat în grija unui asistent maternal. Trupul a fost găsit într-o anexă a locuinței

Un copil în vârstă de 12 ani, aflat în plasament la asistent maternal împreună cu fraţii săi de 7 şi 16 ani, a fost găsit decedat, joi seara, într-o anexă a locuinţei, au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

„DGASPC Vrancea anunţă un eveniment petrecut în data de 31 ianuarie 2019, ora 19,30, respectiv decesul minorului A.V. în vârstă de 12 ani şi 10 luni, care a fost găsit decedat într-o anexă a locuinţei. Evenimentul a fost anunţat de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgenţă 112, anunţând totodată şi reprezentanţii instituţiei noastre, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalţi doi fraţi în vârstă de 7 şi 16 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Potrivit reprezentanţilor Protecţiei Copilului, toţi cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecţiuni cronice, cu referinţe pozitive atât ale familiei de plasament, cât şi ale specialiştilor DGASPC Vrancea, precum şi de la şcoală, medic de familie, comunitate.

La nivelul DGASPC Vrancea a fost demarată o anchetă administrativă pentru stabilirea faptelor.Conform unor surse apropiate anchetei, cei trei copii se află în plasament la asistentul maternal de mai mulţi ani, fără ca mama să se intereseze de soarta acestora. După ce specialiştii DGASPC Vrancea au reuşit să o găsească pe mamă, aceasta fost de acord să aibă o întrevedere cu copiii săi în toamna acestui an, pentru prima dată după mulţi ani.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a anunţat că în cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc decesul copilului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.