Seară dedicată limbii române la Casa Europei din Londra
Social

Seară dedicată limbii române la Casa Europei din Londra

În seara zilei de marți, 26 februarie, Institutul Cultural Român din Londra organizează, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din Marea Britanie (Europe House), un eveniment dedicat limbii române.

Entuziaștii limbilor străine din capitala britanică sunt invitați, astfel, la o seară de descoperiri culturale şi lingvistice, în compania a două dintre cele mai avizate specialiste în domeniu – profesoarele Diana Georgescu și Ramona Gönczöl de la Școala de Studii Slavonice și Est-Europene din cadrul University College London (UCL).

Evenimentul va fi deschis de către E.S. Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra și dl. Mirel Taloș, Vicepreședinte al Institutului Cultural Român. Seara va debuta cu o prelegere susținută de dr. Diana Georgescu, lector în Studii Comparative Sud-Est Europene, care va vorbi despre originea și evoluția limbii române, precum și despre locul acesteia în familia limbilor romanice.

După această prezentare va urma un curs demonstrativ oferit de Ramona Gönczöl, profesor de limba română la UCL SSEES și unul dintre cele 23 de cadre didactice din afara granițelor țării care, anul trecut, au fost decorate de Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru promovarea educației în limba română.

În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor putea primi informații despre programul de cursuri de limba română derulat, începând cu 2016, la sediul din 1 Belgrave Square al Institutului. Proiectul este organizat de ICR Londra, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene din Marea Britanie și al Ambasadei României la Londra și face parte din programul cultural asociat Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.