Facebook
Se modifică rețeaua Facebook. Mai puține știri
Social

Se modifică rețeaua Facebook. Mai puține știri

Se modifică rețeaua Facebook. Mai puține știri – se vor implementa algoritmi care vor schimba prioritatea afișării pentru postările de pe Facebook. Mark Zuckerberg anunţă că este necesar acest lucru pentru că vrea ca reţeaua socială pe care o conduce să pună mai mult accent pe ceea ce numeşte interacţiunea socială semnificativă, în locul consumului pasiv de noutăţi. Algoritmii vor stabili ce tipuri de postări sunt urcate pe Facebook.

După implementarea acestora, platforma ar trebui să arate mai puțin ca un panou de stiri și mai mult ca o comunitate, în care prietenii să discute mai multe teme de interes.  Indiferent că este vorba de actualizări text, fotografii sau filmări, vor fi vizibile mult mai multe postări personale ale prietenilor. Interacțiunea între prieteni este viitorul pe care și-l dorește fondatorul peentru platformă.

Cel mai mult vor avea de pierdut entităţile care au investit resurse importante pentru generarea de conţinut care să creeze engagement pe Facebook. Publisherii, site-urile de ştiri şi diversele afaceri, îşi vor vedea vizibilitatea şi conversiile în delin.

Tot ceea ce reprezintă conţinut public, inclusiv cel video, devine dintr-o dată mult mai puţin interesant pentru Facebook, mergând pe idea de “socializare activă, nu pasivă”. Postările care stârnesc discuţii între prieteni vor fi favorizate de noile algoritmuri.

Datorită știrilor care au atras critici și care au problematizat utilizarea platformei, Facebook se va reorienta spre a fi locul prieteniilor și mai puțin al informării agresive.

Modificările vor surveni în decursul următoarelor luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.